Mesebeli esküvő a nyugati végeken – Hotel Írottkő***

eskuvo3

Egy történelmi kisváros sürgő-forgó főtere, vagy épp egy vadregényes hegyoldal – ebben a varázslatos látványban lehet részed, ha a kőszegi Hotel Írottkőt választod esküvői helyszínnek! Akár városi miliőre, akár a természet békéjére vágysz, a Hotel Írottkő többféle választást kínál számodra.

Kopogó utcaköveken

Szeretnéd hírül adni a város apraja-nagyjának, hogy gyűrűs menyasszonyból immár ifjú arává leszel? Tartsd a menyegzőt a Fő téren elhelyezkedő Írottkő szálloda különtermében! A hotel mind a házasságkötő teremtől, mind a katolikus és az evangélikus templomtól rövid gyalogtávon belül található, így egy kellemes séta a barokk épületek közt, miközben a járókelők a gyönyörű menyasszonyi ruhád csodálják, és a szertartásról máris megérkeztél a fogadásra. A szálloda különtermei, illetve kerthelyisége 15–70 fős esküvőkhöz ideális helyszínt nyújtanak, és igény esetén a polgári szertartásra is itt kerülhet sor. Az esküvői vacsorát pedig igazán emelkedett hangulatban költheti el itt a násznép, hogy aztán hajnalig ropja a táncot a lakodalomban a vendégsereg…

2

A szálloda szobái és a rendezvénytermek külön épületben helyezkednek el, ám a két helyszínt zárt folyosó köti össze, így a mulatság után kényelmesen megközelíthető a pihe-puha ágy. Az ifjú pár és a vendégek is édesen alhatnak az ünneplés után, és miközben másnap reggel ébredeznek és készülődnek, a szobákból élvezhetik a mesebeli főtérre és a Jézus Szíve templomra nyíló gyönyörű kilátást.

Természet ölelésében

Ha pedig a természet közelségére, vízcsobogásra, erdei környezetre, madárcsicsergésre vágysz, válaszd a Hotel Írottkő erdei épületegyütteseit!

A Tó-part Vendégház a nyugalom szigete, ahol egészen egyedi hangulatú esküvőt tarthatsz. Az épület a kőszegi csónakázótó mellett fekszik, parkosított kerttel és tágas kocsibeállóval is rendelkezik. Az esküvői ceremónia az épület hátsó, illetve elülső teraszán egyaránt megtartható, és hogy a változékony időjárás miatt ne érje kellemetlen meglepetés az ifjú párt és a násznépet, egy zárt helyiség is rendelkezésre áll. A belső terem 30–70 fő, míg a tágas teraszok akár 150 fős násznép befogadására is kiválóan alkalmasak.

4

Az elülső terasz különlegessége a gyönyörű kilátás a csónakázótóra, amely végtelen tágasságával eszünkbe juttatja a házasodó pár előtt álló tartalmas, egyelőre a jövő homályában rejtőző évek sorát. A víz maga az élet, a kihívások közepette utat törő lehetőségek, a minden sziklán átfolyó erő szimbóluma – olyan, mint a szilárd alapokon nyugvó házasság, hol fodrozódva, hullámokat vetve, máskor pedig nyugodtan és tükörsimán terül el medrében.

A hátsó terasz kisebb, egyúttal meghittebb, és egy erdei patak szomszédságában kapott helyet. Szállás igénybevételére is lehetőség van a vendégházban, a főépülethez kapcsolódó 5 apartmanban összesen 16 fő alhat kényelmesen.

Az erdő titkai

5A Hotel Írottkőhöz tartozó Keresztkúti Erdei Pihenőhelyre olyan különleges hangulatú esküvőt tervezhetsz, amelyben talán csak a keltáknak volt részük – természetesen 21. századi kényelemmel és szolgáltatásokkal kiegészítve. Az épületegyüttes a Kőszegi-hegységben található, lombos fák gyűrűjében, ahol a falevelek szinte zöldre színezik a levegőt. Az egyházi szertartásnak egy felszentelt erdei kápolna adhat helyet; mint a tündérek esküvője, gondolhatjuk. Az esküvői fotózás egy már-már elvarázsolt szegletben zajlik, a Keresztkúton, szépen gondozott kertben a kis halastónál, a háttérben a csodálatos hegyi panorámával. A násznépet egészen biztosan megigézi itt a természet harmóniája. A Keresztkúti Erdei Pihenőhely a szállásról is gondoskodik: 3 hatfős, cserépkályhás apartmannal, illetve egy 18 fős turistaszállóval várják az esküvő résztvevőit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here