Menyasszonyi smink

Nálunk Magyarországon a menyasszonyi smink általában szolid, visszafogott, romantikus. Természetesen lehetnek erre ellenpéldák is, hiszen a smink kiválasztása függ a menyasszony egyéniségétől is. Most utánajártunk 2018-ban melyek a legtrendibb menyasszonyi sminkek.

menyasszonyi smink 2018
menyasszonyi smink 2018

Természetes ragyogás

Ennek a sminknek az a lényege, hogy arcod valódi szépségét hozza előtérbe. Tehát ha ezt választod felejtsd el a műszempillát és a vastagon felkent alapozót. Ahhoz, hogy természetes hatást érj el vékony rétegben kell felvinni a színezett hidratálót, amit szépen egyenletesen eloszlatsz a bőrödön. A szempilládra tegyél egy kevés szempillaspirált, a szemhéjadnak pedig lehet egy finom bronzos árnyéka. A szádra vigyél fel színtelen ajakírt, hogy ezzel kölcsönözz egy kis csillogást neki.

Szemöldök a középpontban

menyasszonyi smink
menyasszonyi smink

Ha megnézünk néhány sztárt láthatjuk, hogy ők is előszeretettel hangsúlyozzák ki szemöldöküket. Ha neked is tetszik ez a fajta sminktrend akkor nincs más dolgod, mint beszerezni egy szemöldök formázó szettet. A jól eltalált színnel és formával fiatalos külsőt varázsolhatsz magadnak. Használj szemöldökport, valamint egy olyan krémes állagú formázót, ami nem kenődik el.

Aranyozott menyasszonyi smink

menyasszonyi smink
menyasszonyi smink

2018-ban előszeretettel használják a föld tónusú árnyalatokat. A barna minden árnyalata és az arany is szóba jöhet itt. Ezekkel a természetes árnyalatokkal nem lőhetsz mellé, legyen bármilyen színű a szemed. A világosabb árnyalatokat a szemzugban és a szemöldökcsont környéként kell eldolgozni, a sötétebb színeket pedig a szemhéj külső vonalában. Ezután, ha még szeretnéd egy kicsit extrázni a sminked használj egy kevés arany színű szemhéj púdert, vagy szemceruzát.

Ragyogj gyöngyházfénnyel

A gyöngyházfény különlegessé teszi a sminket és az esküvői megjelenést. Ebből az árnyalatból kenhetsz a szemhéjadra, vagy az ajkadra és az arccsonton is el lehet szépen oszlatni. A kozmetikumokat áruló üzletekben számos ilyen termékkel találkozhatsz.

Jó tudni:

menyasszonyi smink
menyasszonyi smink

Ha úgy érzed nem tudod magadnak megfelelően elkészíteni kérd ki profi sminkes segítségét. Az esküvő előtt már hetekkel, sőt akár hónapokkal előtte is egyeztethetsz vele. A sminkesnek látnia kell a ruhádat, hogy ahhoz mérten tudjon árnyalatokat választani. Persze az sem árt, ha csináltok pár próba sminket, amit lefotóztok és utána napokig, hetekig tudod még nézegetni a nagy nap előtt, hogy melyiket válaszd végül.

Vigyázz a bőrödre!

Ahhoz, hogy gyönyörűen mutasson a sminked és te is ragyogj az is kell, hogy a megelőző hónapokban, hetekben óvd a bőröd. Járj el kozmetikushoz, vegyél részt különböző bőrszépítő kezeléseken, tisztíttasd meg a bőröd. Igyál sok folyadékot, kerüld a túl zsíros ételeket, amiktől kipattoghatsz.

Ha végül magadnak sminkelsz:

menyasszonyi smink
menyasszonyi smink

A saját smink elkészítését azoknak ajánljuk, akiknek van már tapasztalatuk a sminkelésben. Első lépésben a bőrradírral érdemes eltávolítani a felesleges, elhalt hámsejteket, majd egy jó minőségű hidratáló krémmel kell bekenni az arcbőrt. Az alapozó legyen megfelelő színű, tökéletesen passzoljon a bőrszínedhez. Ha ez megvan ecsettel oszlasd el egyenletesen, majd porpúderrel rögzítsd. A púderezést megismételhetjük, ha átfénylik a bőr. A szemhéjat két színnel árnyékoljuk, belül világos kívül sötétebb árnyalatot választva. A színek harmóniája fontos, tehát úgy válassz, hogy összeillő párosítás legyen. Használhatsz tust is, de persze csak szép vékonyan. A szemöldököt formázzuk szemöldök porral. Az arccsontra pedig helyezzünk szép pirosítót, vagy bronzosítót. /Dinetta/

Esküvői helyszínajánlónk: Legjobb esküvői helyszínek