Menyasszonyi frizurák

A nagy napon nem csak a sminkünknek és a ruhánknak kell tökéletesnek lennie, hanem a hajkoronánknak is. Nem tudod még eldönteni, hogy hullámos, vagy egyenes legyen, esetleg kiengedett, vagy kontyos? Mi segítünk! Vegyük sorra, a legtrendibb és a legszebb menyasszonyi frizurákat.

Halszálka fonás – menyasszonyi frizurák

menyasszonyi frizurák
menyasszonyi frizurák

A hosszú hajból csodálatos fonat készíthető. Ráadásul a halszálka fonás kellően különleges ahhoz, hogy megállja a helyét az esküvőn is. Első lépésként fésüld rendesen át a hajad, majd tegyél rá fixálót. Utána pedig válaszd ketté és már mehet is a fonás. Számos videót találsz erről a technikáról az interneten. Cseppet sem bonyolult. Ha végeztél a fonással a szálakat kicsit húzgáld ki, így sokkal dúsabbnak fog látszódni a hajkoronád. Használhatsz dísznek kis virágokat, csattokat.

Fejtetőre helyezett konty

Az esküvői frizurák közül talán még mindig a legközkedveltebbek a különféle kontyok. Ha magadnak készíted érdemes bevásárolnod hajdíszekből előtte. Válaszd közepes tincsekre a hajad és hullámcsatt segítségével tekergesd fel a fejed tetejére őket, szépen elrendezve. Ezután fújj rá jó sok lakkot, hogy szépen rögzüljön. A kontyba helyezett kis virágdíszek nagyon feldobják a hajkoronát.

Alacsony konty

menyasszonyi frizurák
menyasszonyi frizurák

A nyakra kicsit rálógó, nyak fölé helyezett kontyot is sokan elkészítik a nagy napra. Itt nagyon fontos a hajtő megemelése. Ehhez kell a megfelelő tupír tudás és természetesen sok-sok hajlakk. Hajcsavaróval is szépen meg lehet a hajtövet emelni, ehhez azért nem árt segítséget kérned, ha még nem használtad. A hajad végét hullámosítsd be hajsütővassal, majd a kezeddel óvatosan fésüld át a hullámokat, aztán fixálóval rögzítsd. A hullámos tincseket rendezd el szépen és tűzd meg hullámcsattal.

30-as évek sztárja

menyasszonyi frizurák
menyasszonyi frizurák

A rövid hajú menyasszonyoknak jó választás lehet ez a frizura. Elkészítése egyszerű mégis bájos és szép. Hajadat hullámosítsd be, majd rögzítsd hajlakkal. A frizurád tetejét kicsit tupírozd meg, hogy még dúsabb hatást érj el. A végén pedig tegyél bele egy elegáns homlokpántot. Ettől aztán igazán hercegnősen fogsz kinézni.

Hosszan, szabadon

menyasszonyi frizurák
menyasszonyi frizurák

A kiengedett haj is lehet esküvői frizura, de itt nagyon fontos, hogy egészséges és szép legyen a hajad. A kiengedett hajnál sokkal jobban látszik a töredezettség, valamint a szárazság. Ha megfelelően ápoltad hajkoronád és emellett a frizura mellett döntesz mindenképp csinálj enyhe loknikat a hajadba. Hajsütővassal, vagy kúpvassal is nagyon szép eredményt érhetsz el. Ha készen vagy fújj rá hajlakkot, majd tegyél egy gyönyörű virágos homlokpánt díszt a fejedre.

Jó tudni:

Az esküvői frizurákra is ugyanaz igaz, mint a sminkre. Jobb, ha profira bízod, kivéve, ha te magad is az vagy. 😊 A fodrász segít elkészíteni az elvárásaidnak legmegfelelőbb és legtartósabb hajkoronát. Ha teheted esküvő előtt jó pár héttel csináltass pár próbafrizurát, hogy a legszebbet tudd majd kiválasztani a nagy napra. A próbafrizura elkészítése mellett nagyon fontos, hogy rendszeresen ápold a hajadat. Használj hajpakolást, ne vasald agyon és bánj vele kíméletesen, hogy a legszebb pompájában ragyogjon az esküvőd napján.

Esküvői helyszínajánlónk: Legjobb esküvői helyszínek