Esküvő Kőkapun – Minden, ami egy hetedhét országra szóló lagziba belefér

eskuvo kokapu

 

Sok frappánsan megfogalmazott esküvői meghívót olvashattunk már – ám ha a házasságkötés helyszínéül a Zempléni-hegység buja vadonjában található Kőkapu Vadászkastélyt választjuk, bízvást beleszőhetjük a meghívóra írt mondókába azt is, hogy nemcsak egy dínomdánomra várjuk a násznépet, hanem egy teljes hétvégén át tartó élménytúrára – az ünneplőruhájuk mellett ne hagyják hát otthon a kirándulófelszerelésüket sem!

 

1

 

Mintha egy romantikus kalandregénybe csöppennénk

Mintha egy főúri kastélyban járnánk, amelynek gazdája beutazta már a világ vadban leggazdagabb vidékeit – merülhet fel bennünk átlépve az épület küszöbét, és megpillantva a neobarokk berendezést és a falakat díszítő trófeákat, a rusztikus fabútorokat, a melegséget árasztó kandallót és az ablakok előtt dúsan redőző függönyöket.

4

 

Már az idetartó út során is mintha egy másik világba csöppentünk volna: a Zemplén sűrű erdei közt kanyargó utakon mintha a romantika korának valamely valóságtól elrugaszkodott meséjébe, szenvedélyes szerelmi történetébe száguldana velünk az autó.

S nem véletlen ez a különleges időutazás: a századfordulón emelt épület a svájci vadászkastélyok stílusát idézi építtetői kívánsága szerint. A szállodává alakítás során az öt lakosztályt a modern életstílus minden kényelmével felszerelték, ugyanakkor igyekeztek megerősíteni a lakóterek közvetlen kapcsolatát a természettel: mindegyik lakosztály közvetlen teraszkapcsolattal rendelkezik, és az erdővel borított hegyoldalakra, valamint a csónakázótóra tekintenek az ablakai.

 

2

 

Nemcsak lakodalom, hanem egész napon át tartó programsorozat

Miután a pár és a násznép megérkeztek e pompás kastélyba, kényelembe helyezték magukat a lakosztályukban, és felkészültek a nagy alkalomra, kezdődhet az ünnepségsorozat. A pár a kastély nagyteraszán fogadhatja vendégeit, és hidegtálakkal, süteményekkel és frissítőkkel kínálhatja őket. A boldogító igen kimondására két különleges helyszín közül is választhatnak: a tóra néző nagyterasz igazán ünnepélyessé avatja a nagy pillanatot, a csónakázótóra benyúló félsziget pedig olyan vadregényes hangulatot kölcsönöz a szertartásnak, mintha egy Emily Brontë-regénybe csöppentünk volna, mi több, mintha egy lányszöktetésre tennénk fel a pontot – már ha nem állna körülöttünk a teljes násznép. Az élmény így is, úgy is felejthetetlen.

 

eskuvo kokapu2

 

Habár lakodalomra jöttünk, a Zemplén elcsábít egy kirándulás erejéig. Az erdei kisvasút egyre beljebb és beljebb visz az erdő közepébe, hallgathatjuk a sínek kattogását és az erdő hangjait, orrunk megtelik a levelek illatával. Új fogalmaink lesznek arról, mit jelent a csend, az áhítat, és felismerjük azt a fontos igazságot, hogy az élet nagy pillanatai azáltal válnak emlékezetessé, hogy kiemeljük őket a hétköznapok teréből, és megtaláljuk számukra azt a helyszínt, amely a legmélyebben érinti meg a lelkünket.

 

5

 

A természet csodáinak felfedezése után indulhat a vigasság, és következhetnek a gasztronómiai örömök. A vendégsereg a 130 főt befogadni képes étteremben igazán belevetheti magát a vigalomba. Az esküvői menü kiváló alapanyagokból készült, ízletes ételekből áll, a vidék leggazdagabb tájjellegű fogásaiból, amelyeket évszázados tradíciók alapján készítenek a helyi szakácsok. Az italok széles választéka garantálja a násznép féktelen jókedvét.

A szálloda mindenre gondot visel, hogy az ünnep igazán gondtalan legyen

Fejtörést okoz, hogy melyik zenekar szolgáltatná a legjobb talpalávalót a bulin? Aggodalomra semmi szükség, a szállodának van javaslata. Nem sikerül megtervezni a dekorációt? A szálloda stábja szuper ötletekkel áll elő. S megálmodja a hét országra szóló esküvői torta költeményt, sőt meghívja a környék legtehetségesebb vőfélyét a násznép mulattatására.

eskuvo kokapu4„Élmény volt ezen a mesebeli helyszínen tartani az esküvőnket, a násznép is emlegette még hónapokig a programokat. Köszönjük a kellemes vendéglátást és segítséget a Kőkapu egész csapatának!” – Anna és Tamás

Fogalmazza meg vágyait, gondolja végig lehetőségeit, mi ahhoz igazítjuk ajánlatunkat. Engedje meg, hogy esküvőjét felejthetetlenné varázsoljuk!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here