Eljegyzési gyűrűk – színek, kövek, anyagok

eljegyzési gyűrűk
eljegyzési gyűrűk

Eljegyzési gyűrűk: Szinte minden nő arról álmodik, hogy egyszer majd feleség legyen. Ezt meg kell előznie egy lánykérésnek, amihez tartozik egy csodálatos gyűrű is. Lássuk, milyen eljegyzési gyűrűk közül lehet választani!

Eljegyzési gyűrűk – Lánykérés

eljegyzési gyűrűk
eljegyzési gyűrűk

A lánykérés általában egy egyköves gyűrűvel történik, ami lehet újonnan vásárolt, de akár egy családi örökségből fennmaradó ékszer is. A családi ékszereket természetesen nem árt átnézetni és kifényesíttetni.

Kődíszek

eljegyzési gyűrűk
eljegyzési gyűrűk

Az eljegyzési gyűrű arany vagy ezüstből készül és általában Swarovski kristállyal valamint drágakövekkel díszített. A különböző kövekből, drágakövekből mindig nagy a választék az üzletekben, hiszen szív, körte, ovális, vagy akár körte formájúval is találkozhatunk. De egyre nagyobb teret hódítanak a színes kövek.

Kísérőgyűrű

A magyar hagyományok szerint a jegygyűrű mellett van egy kísérőgyűrű is, ami nagyon hasonlít a jegygyűrűhöz. A szokások szerint ezt a jegygyűrűvel együtt kapja meg a menyasszony. Ez annak idején a férfi komoly szándékait, elköteleződését jelentette. Manapság a kísérő gyűrű már elkopóban van.

Klasszikus

eljegyzési gyűrűk
eljegyzési gyűrűk

Az eljegyzési gyűrűn általában egy nagyobb vagy kisebb drágakő található. Mostanában ez a legközkedveltebb választás. A drágakövekből készült gyűrű nem túl pénztárcabarát, ezért kitaláltak egy alternatív megoldást, ami nem más, mint a szintetikus kő. A mai technológiával meseszépen el tudják készíteni a szintetikus díszítőelemeket is.

Egyedi

eljegyzési gyűrűk
eljegyzési gyűrűk

Ha azt szeretnénk, hogy sehol máshol ne köszönjön vissza a gyűrűnk, érdemes ékszerésszel készíttetni egyet. Ilyenkor egész nyugodtan szárnyakat adhatunk fantáziánknak, persze a pénztárcánkhoz kalkulálva. Játszhatunk a kövek színével, formájával és méretével is.

Gravírozás

eljegyzési gyűrűk
eljegyzési gyűrűk

Minden nő álma, hogy a különleges lánykérés mellett különleges gyűrűt kapjon. A gravírozás tökéletes megoldás lehet. A gyűrűbe vésett titkos üzenet, dátum vagy egy mindkét fél számára jelentős mondat elképesztően szívhez szólóvá varázsolja az ékszert.

Különleges anyagok

eljegyzési gyűrűk
eljegyzési gyűrűk

Valakinek nem jöhet szóba a nemesfém, számukra is léteznek alternatívák. Kiváló választás lehet például a betonból vagy fából készített gyűrű. Egyre több alkotó foglalkozik ilyen ékszerek készítésével. Természetesen mindig az az elsődleges és legfontosabb szempont, hogy a választott gyűrű passzoljon az ember személyiségéhez.

Melyik kezünkön hordjuk?

eljegyzési gyűrűk
eljegyzési gyűrűk

A házasságkötés alkalmával a karikagyűrűt egymás jobb kezének gyűrűsujjára húzzák a párok. A lánykérésen átadott gyűrűt a balkéz gyűrűsujjára helyezik és csak a házasságkötés után kerül át a jobb kéz negyedik ujjára.

Érdekességek:

Az ujjon viselt ékszer már évezredek óta tradicionális szimbóluma a nő és férfi között kötött szövetségnek.  És hogy miért éppen a gyűrűsujjra? A római, görög kultúrákból származik – az a később anatómiailag megdöntött, de mégis egészen a XX. századig fennmaradt hagyomány- ,hogy a bal kéz negyedik ujjából közvetlenül a szívhez vezet egy ér, így a hiedelmek szerint ez az ujj összeköttetésben van a szeretettel, a szerelemmel.

További cikkek esküvőszervezés témában:

esküvő

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here