Esküvőhöz nincs ennél romantikusabb – esküvő a Hercegasszony Birtokon

hercegasszony birtok esküvő
hercegasszony birtok esküvő

esküvő a Hercegasszony Birtokon: A tökéletes esküvő a tökéletes helyszínnel kezdődik – egy olyan helyszínnel, ahol a menyasszony valóban királynőnek érezheti magát, és ahol a századforduló és az ezredforduló minden gazdagsága ott rejlik. Az igényességet, arisztokratikus eleganciát, egyúttal a vidéki nyugalmat is kedvelőknek ajánljuk a Hercegasszony Birtokot, ahol a vendégek modern köntösbe csomagolva lelik meg a főúri eleganciát.

hercegasszony birtok esküvő
esküvő a Hercegasszony Birtokon

Miért éppen egy Körös-menti birtokon legyen az esküvőd?

Mert a szépséges, békés természeti környezet szinte körülöleli az esküvői szertartást. A Hercegasszony Birtok Szarvas és Mezőtúr között, a Túrtói-Holt-Körös partján terül el. Távol a nagyvárosok zajától, a szennyezett levegőtől – költői túlzással itt valóban csak a madár jár… no meg a szép számmal érkező pihenővendégek, és persze alkalmasint majd a násznép. A folyóparton lehetőség nyílik romantikus, felejthetetlen polgári szertartás megrendezésére – a bársonyos színű Holt-Körös ráérősen, titkok tudójaként folyik el a násznép szeme előtt, és ki tudja, talán a fák ágairól tündék figyelik a jelenlévőket.

Hercegasszony Birtok esküvő
esküvő a Hercegasszony Birtokon

Mi teszi különlegessé a Hercegasszony Birtokot?

A százéves épület valóban főúri múlttal rendelkezik: a kastély Habsburg Albrecht főherceg feleségéről, Lelbach Irénről kapta a nevét, aki 1931-ben jegyajándékként örökölte a birtokot. Irén és Albrecht házasságkötése nem nélkülözte a romantikus fordulatokat: őszinte vonzalmat éreztek egymás iránt, ám Irén rangban a főherceg alatt állt, ráadásul már férjezett volt. A válás akkoriban még nem volt teljesen elfogadott, különösen nem arisztokrata körökben, de csak így vált szabaddá az út a frigyük előtt. Irén, immár hercegasszonyként, nagy házat vitt: nagyszabású aratóbálokat és táncmulatságokat rendezett, és híres volt bőkezű vendéglátásáról. A vendégek szívesen megcsodálták a kastély nagy rózsakertjét és az udvar közepén álló kecses szökőkutat.

esküvő a Hercegasszony Birtokon
esküvő a Hercegasszony Birtokon

A szökőkút ma is a kastélyt, illetve a benne működő hotelt ékesíti, amelynek munkatársai ápolják az egykori hercegasszony vendéglátói hagyományait. Az épület ismét régi pompájában tündököl, a művészettörténet kedvelői felfedezhetik rajta az alföldi nemesi kúriák építészeti stílusjegyeit. A felújítás során többre törekedtek annál, mint hogy feltámasszák az egykori rezidenciát: modern, 21. századi belsőépítészeti és dizájnmegoldásokkal ötvözték a régi struktúrát. Így a hotel épületének nemcsak külseje, de belseje is különleges kisugárzású a színek, fények, lakberendezési tárgyak kreatív, ízléses összeválogatásának köszönhetően.

Milyen esküvőt álmodhatsz a Hercegasszony Birtokra?

Szinte amilyet akarsz… Egyszerre kapsz százéves eleganciát és modern sikket, egyszerre részesülsz a természet tisztító nyugalmából és a frekventált helyek profi vendéglátásából. Akár főúri nagyságú lakodalmat is tarthatsz a százfős rendezvénysátorban. A szálloda munkatársai igény szerint elegáns, a helyszínnel harmonizáló dekorációt valósítanak meg számodra. Esküvői fotóidon ugyanaz a háttér, ugyanaz a miliő tükröződik majd, amelyben a Habsburg főhercegasszony is forgott.

esküvő Hercegasszony Birtok
esküvő a Hercegasszony Birtokon

Esküvő a Hercegasszony Birtokon

A vendégek részére igénybe veheted a szálloda szobáit és apartmanjait: 7, egyedileg berendezett szoba és 10, konyhával rendelkező apartman áll rendelkezésre. A változatos berendezésű szobákban párok, családok, kisebb baráti társaságok is kényelmesen elférhetnek: kétszemélyes ággyal, illetve két darab széthúzható ággyal és egy kétszemélyes kanapéval, valamint egy kétszemélyes ággyal és egy kétszemélyes kihúzható kanapéval felszereltek – tehát egy változatos összetételű násznép elszállásolásához is alkalmasak. A szobák valódi látványossága az ágyaknak hátteret adó fotótapéták, amelyek kifinomult művészeti alkotások reprodukciói: Monet kertjét, egy tavaszi tájat, egy Orvietóban található építészeti remekművet és más különlegességeket ábrázolnak. Az apartmanokat a birtok egykori istállóépületében alakították ki, a 21. századi fiatalos dizájn szellemében.

esküvő Hercegasszony Birtok
esküvő a Hercegasszony Birtokon

A szálloda étterme a szezonalitáson és a frissességen alapul. A munkatársak a környékbeli őstermelőktől és a Birtok területén található saját gondozású, idén már harmadjára az ország legszebb zárkertjévé választott bio zöldségesből szerzik be a konyha részére az alapanyagokat. A konyha mottója a mosolygós jóllakottság, ami alighanem a lakodalmi mulatozás alapízét is megadja majd…

Hercegasszony Birtok esküvő
Hercegasszony Birtok esküvő

A szálloda visszatérő vendégei azt mondják: megérkeztek és egy pillanat alatt beleszerettek a helybe. Habár az esküvő egyszeri és megismételhetetlen – de a Hercegasszony Birtokra alighanem felemelő élmény lesz visszatérni az egyéves, ötéves, tízéves stb. házassági évfordulóra, immár a gyerekekkel, akik ennek az örök emlékű élménynek a gyümölcsei.

Kérj árajánlatot esküvődre MOST!

E-mail: info@hercegasszony.hu

Esküvő a Hercegasszony Birtokon

További esküvőhelyszínek

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here