Megdőlni látszik a ‘horror hétfő’ mítosza

asitas

Lehet, hogy a legtöbben a hétfőket utálják a legjobban, de a legfrissebb felmérési adatok szerint a keddek, a szerdák, és a csütörtökök legalább olyan siralmasak tudnak lenni, mint a hét első napja.

asitas


Egy 340 000 önkéntes részvételével készült amerikai felmérés szerint a legtöbb embernek semennyivel sem rosszabb a kedve hétfőn, mint a többi munkanapon, természetesen a péntek kivételével. A hétvége közeledtével persze sokkal jobb hangulatba kerülnek az emberek, pénteken pedig általában kieresztik az egész héten halmozódott stresszt.

“Bár a hétfő reggeli búskomorságról szóló történetekkel egy egész könyvet meg lehetne tölteni, a legtöbb esetben a hétfők semmivel sem rosszabbak a többi hétköznapnál” – nyilatkozta Arthur Stone professzor, a Stony Brook Egyetem tudósa. “A ‘horror hétfő’ kulturális mítosza rendkívül túlzó, ennek ellenére makacsul tartja magát a mai napig.”

Stone professzor és kollegái a Gallup által végzett telefonos interjúk adataiból dolgoztak. A megkérdezettek elmondása szerint a péntek, a szombat és a vasárnap a legkevésbé stresszes napok, és ezeken a napokon a legjobb az emberek általános kedélyállapota.

Stone szerint a vasárnapról hétfőre tapasztalható hirtelen hangulatváltozás okozhatta a hétfők vesztét és a mítosz kialakulását.

Forrás: medipress.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here