Leghatékonyabb illóolajok a szaunában

levendula illóolaj
levendula illóolaj

A szaunában a felöntések által keletkező páradús közeg kiváló környezetet biztosít a illóolajok használatához. Vétek, nem élni velük. Az illóolajok nem csupán a légzésre, a bőrre, de a hangulatodra is kifejtik jótékony hatásukat. Tovább erősítik a szauna egyébként is kiváló egészségmegőrző, preventív szerepét. De az utókezelésben is jó szolgálatot tesznek.

Légzéskönnyítő illóolajok

Az eukaliptusz- és mentoltartalmú illóolajok belélegezve kellemes, friss érzetet keltenek a légutakban, könnyítik a légzést és sikeresen oldják a hurutot. A citrom, a narancs, a borsmenta illóolajok keveréke nemcsak frissít, hanem jókedvre is derít minket.

Borsmenta illóolaj

A borsmenta olaj segítségével igazán felfrissülhetsz, hiszen kitisztítja a testüregeket javítva a légzés hatékonyságát. Élénkít, segít eloszlatni az álmosságot, így természetes módon csökkentheti a fáradságot, növelve az éberséget, és javíthatja a tiszta gondolkodást.

Citrom illóolaj

A citrom illóolaj nyugtat és frissít, harmóniát teremt. Fertőtlenítő hatással is rendelkezik, így a légutakat is jól tisztítja. Influenzás időszakban a kórokozókat is elpusztítja. Érdemes használni szaunában is!

Kakukkfű illóolaj

A légúti megbetegedések kiváló gyógyítója. A kakukkfű illóolaj oldja a hörgők görcsét, így légcső- és hörghurut, szamárköhögés vagy éppen tüdőasztma esetén javallott a használata. Emellett baktérium- és vírusölő hatású. A téli megfázásos és influenzás időszakban kiváló. Tisztítja az arc- és az orrüreget. Szaunában is ajánlott!

Rozmaring illóolaj

Kutatások által bizonyították, hogy a rozmaring illóolaj belégzése segíthet a különböző agyi funkciók javításában. Elérhető vele a szellemi frissesség, és még hangulatunkat is javítja. Fokozza a kreativitást, és lecsendesíti az elmét.

Ciprus illóolaj

Illata kiegyensúlyozottságot teremt, valamint stimulálja az érzelmeket. Hangulatingadozásra, szellemi túlhajszoltságra ideális választás. A ciprusfa illata segít a pszichikai egyensúly megteremtésében, légúttisztító, keringésfokozó, szagtalanító hatású.

Levendula illóolaj

A levendulát az illóolajok királynőjeként is emlegetik. Nem véletlenül, hiszen számtalan dologra jó, ráadásul nagyon kellemes illatú. Nyugtató hatású, jól alkalmazható légzőszervi panaszok esetén, valamint kiváló bőrápoló hatású is.

Hogyan használjuk az illóolajokat a szaunában?

A törölköződ egyik sarkára rakj néhány csepp illóolajat. Ha bemész a szaunába kicsit lengesd meg és már be is borítja a teret az illatfelhő. Használhatsz kiürült vizes flakont is. Tegyél bele tiszta vizet, valamint pár csepp illóolajat, rázd össze, majd spricceld a levegőbe a szaunában. Fontos, hogy a szaunában ülőket mindig megkérdezd, hogy őket nem zavarja-e az illóolaj használat. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy az illóolajok közül mindig válaszd a 100%-os tisztaságút, jó minőségűt. A rossz minőségű olajok nem, hogy nem használnak, még akár árthatnak is.

További cikkek szauna témakörben:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here