A savtalanítás létfontossága

kozmetikai kezeles

Rengeteg pénzt elköltünk kozmetikai szerekre és kezelésekre, holott egy kis odafigyeléssel 1-3 év alatt feltölthetjük testünk ásványi-anyag raktárait és vele együtt szervezetünk is megfiatalodik.

kozmetikai kezeles

Hogyan is savasodik el a szervezetünk?

A savak először a vérbe kerülnek. Ha azonban a vér pufferkapacitása már kimerült, a savfelesleg a kötőszövetekben rakódik le. A kötőszövet sejtjei masszívabbak, és a méreganyagok nem okoznak bennük olyan könnyen károsodásokat. Itt raktározódnak el a savak egészen addig, amíg a vesék ártatlanná tudják tenni őket. A másik nagy kiválasztószerv a tüdő. A szervezet ezen a két kiválasztószerven keresztül próbál a lehető leghamarabb megszabadulni a felesleges savaktól. Mielőtt a szervezet leadhatná a vizeletbe a savakat, először bázisokkal kell semlegesíteni őket.

A kötőszövet védőrétegként veszi körül a test valamennyi sejtjét.

A sejtek teljes ellátása és a bomlástermék elszállítása a kötőszöveten keresztül megy végbe. De az idegrendszerből is csak ezen az úton továbbítódhatnak az információk a sejtekhez, és visszafelé is, különben jelentősen károsul a sejtek anyagcseréje. Ha a kötőszövet túlterhelt, és már nem tud felvenni további savadagokat, azok az ízületekben rekednek, ahol fájdalmas gyulladásokat okoznak, vagy köszvényként, vagy reumaként , illetve sokízületi gyulladásként diagnosztizálhatók. Ha a savtartalmú lerakódások szétroncsolják a porcszövetet, arthrosis alakul ki.

Az elsavasodott szövetekben romlanak a vér áramlási jellemzői is, a vörösvértestek mindinkább elvesztik rugalmasságukat, és már nem tudják átjárni a kapillárisokat, a finom hajszálereket, ami elégtelen ellátáshoz és oxigénhiányhoz vezet. A savak azonban hosszú távon szétroncsolják a kötőszövet kollagénrostjait is, ami petyhüdtséget és idő előtti öregedést okoz. A szervezet saját fehérjével, fibrinnel próbálja kijavítani a károkat, ettől azonban egyre rugalmatlanabbá válik a kötőszövet, és egyre csökken a tárolókapacitása is. Már nem tudja megfelelően ellátni pufferfunkcióját, és a test idő előtt öregedni kezd, aminek a ráncok és a cellulitisz csak az első állomásait jelentik. A kötőszövet kollagénrostjai úgy megduzzadnak, hogy fájdalmat okoz minden mozdulat. A hosszantartó savasodás krónikus gyulladásokhoz , így állandó fájdalmakhoz vezet. Ha a kötőszövet egyre átjárhatatlanabbá válik, a sejtek szabályosan megfulladnak az elégtelen ellátás miatt. Mivel a kötőszövet az egész testet behálózza, ez a probléma mindig az egész testet érinti, ezért a szó legszorosabb értelmében véve létfontosságú , hogy savtalanítsuk a testünket. 

Mitől savasodik el szervezetünk? Korábbi cikkünket ITT olvashatjátok.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here