Mire jó a teafaolaj? – teafaolaj használata

Teafaolaj használata: Kevesen használják, mégis az egyik legsokoldalúbb illóolajunk, amely nemcsak a szépségápolásban, hanem az egészségmegőrzésben is kiemelkedő. Lássuk, mi mindenre jó a kellemes illatú teafaolaj!

Manapság egyre inkább elterjedőben vannak a természetes kozmetikumok és gyógymódok. Ez nem is csoda, hiszen a kémiai úton előállított tabletták azon kívül, hogy rengeteg mellékhatást okoznak, egy idő után a gyomrunkat is tönkreteszik. A sok gyógynövény mellett az illóolajok is fantasztikus hatásokat rejtenek magunkban, és nem csak akkor, ha belélegezzük azokat. Ismerkedj hát meg az egyik jeles képviselőjükkel, a teafaolajjal!

teafaolaj arcra
teafaolaj használata

Teafaolaj egészségre gyakorolt hatása

A teafaolaj beszerzése szerencsére nem jelent különösebb gondot, ugyanis szinte az összes drogériában és gyógyszertárban megtalálható. Fontos, hogy csakis 100%-osat vegyünk belőle, máskülönben hatásossága lényegesen csökkenhet.

Teafaolaj használata herpeszre

Teafaolajat alkalmazhatunk hígítatlanul egy fültisztító pálcikára csepegtetve, egyfajta ecsetelőként, de 1 dl vízhez hozzáadva öblögetőként is eredményesen felveszi a harcot herpesz, gyulladások, afták és különböző szájbetegségek esetén. Remekül fertőtlenít, így a káros baktériumokat gyorsan elűzi, és nem utolsó sorban kellemes leheletet is biztosít.

teafaolaj használata
teafaolaj herpeszre

Teafaolaj hatékony felfázás és nőgyógyászati dolgok esetén is

Szinte nincs is olyan nő, aki életében ne fázott volna fel annyira, hogy csak egy jó meleg vizű kádban elfeküdve tudta túlélni a napot. Amennyiben a hatást szeretnénk fokozni, legközelebb adjunk a fürdőnkhöz tejben feloldott teafaolajat.

Teafaolaj használata megfázás esetén

Közeleg a hűvös, nyirkos idő, így hajlamosabbak vagyunk a megfázásra, influenzára. Amennyiben úgy érezzük, nem jó a közérzetünk, akkor teafaolajos inhalálással és párologtatással megelőzhetjük azt, hogy rosszabbra forduljon az állapotunk. Természetesen, amikor már náthásak vagyunk, akkor is hatásos ez a módszer.

Teafaolaj használata arcra

A kozmetikában régóta használt ezt a fantasztikus illóolajat pattanásos, gyulladt arcbőrre. Miután otthon kinyomod egy-egy pattanásodat, tégy rá egy kis teafát, meglátod, hamarosan elmúlik a fájdalom, illetve a pirosság, ráadásul ezzel még le is fertőtleníted! Amennyiben egész arcodon szeretnéd alkalmazni, cseppents pár cseppet belőle a kedvenc krémedhez!

teafaolaj arcra
teafaolaj arcra

Teafaolaj használata hajra

Korpásodás ellen az egyik leghatékonyabb gyógymód az, ha a samponodhoz hozzáadsz egy kevés teafaolajat, mivel baktericid hatása mellett kitűnő gombaölő is egyben, sőt a hajon és a fejbőrön lévő paraziták is egyszerűen eltüntethetőek vele. Amennyiben rozmaringot is keverünk hozzá, akkor azzal a vérkeringést is serkenthetjük, így hajunk nem csupán korpamentes, de egészséges és fénylő is lesz.

teafaolaj hajra
teafaolaj hajra

Teafaolaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here