Pedikűrrel a tökéletes lábfejért

pedikur


Nyáron a legtöbben szexis szandálokba, vagy papucsokba bújunk, ezért elengedhetetlen a rendszeres lábápolás, hogy nehogy szégyenkeznünk kelljen.

1. lépés

Valljuk be, a szép cipők a nők gyenge pontjai. De még a legszebb lábbeli sem ér semmit, ha az összhatást elcsúfítja a száraz, repedezett sarok, az elhanyagolt körmök, valamint a lepattogzott körömlakk. Hogy ezt megelőzzük, fontos, hogy időközönként elvégezzünk egy alapos pedikűrözést, mely nemcsak a körmök rendbetételét foglalja magában.

2. lépés

Eressz egy lavorba kellemesen meleg vizet, melyet felturbózhatunk egy kis illóolajjal, valamint gyógynövényekkel. A legjobbak erre a célra azok, melyek beindítják a vérkeringést, hisz’ így a méregtelenítési folyamatokra a hatással lehetünk, valamint felpuhítják a bőrt, ezzel előkészítve azt a további kezelésre.

pedikur

3. lépés
Még mielőtt nekilátnál a bőrkeményedések eltávolításának, kezd a kevésbé drasztikus radírozással. Ha lehet, ne az arcodra való terméket használd, mivel az egészen apró és finom szemcsét tartalmaz, így a lábfejedre nem lenne alkalmas. Ezért ha tudsz, szerezz be direkt erre a célra kifejlesztett készítményt, vagy az is jó, ha összekeversz egy kis tengeri sót és mandulaolajat.

4. lépés
A drogériákban szerezz be házi használatra való bőrkeményedést eltávolító pengét, amivel a sarkon, illetve a talppárnákon lévő megvastagodott réteget könnyen el lehet távolítani. Azonban vigyázz, ne szedd le nagyon, mivel nem véletlen van azokon a részeken több bőr! Miután ezzel megvagy, csak utána nyúlj a habkőhöz, amely csodásan kiegyenlíti a felületet és eltávolítja a maradékot.

5. lépés
Mielőtt kifestenéd a körmeidet, ápold a lábfejed tápláló, bőrpuhító krémmel, és miután megszáradt, csak akkor válaszd ki a körömlakkot. Ha nem szeretnéd állandóan a cipőválasztásodhoz igazítani a színét, akkor inkább a francia lakkozással próbálkozz, mivel az biztosan az összes stílusú és árnyalatú lábbelihez kitűnően passzol, bár ha egy kis vadságra vágysz, akkor persze választhatsz élénk és feltűnő színeket (még mindig óriási divat)- csak ügyelj arra, amint el kezd lepattogzani, azonnal mosd le!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here