Levendula felhasználása – arcmaszk házilag

házilag készített arcmaszk levendulából
házilag készített arcmaszk levendulából

Arcmaszk házilag levendula felhasználásával. Mutatjuk a lépéseit! Az arcmaszk használata teszi ugyanis teljessé a bőrradírozás folyamatát. A tisztító, hidratáló, erősítő hatású maszk az otthoni szépségápolás alfája és omegája. Alkalmazzuk hetente kétszer, hogy kielégítsük bőrünk igényeit, vagy ha nehéz időszakkal kell szembe néznünk: nagy hideggel, hőgutával, stresszel, fáradtsággal stb.

Miért éppen a levendula?

Mivel a levendula összehúzó hatású, tisztító, fájdalom csillapító, hegképző, jót tesz a kitágult pórusoknak. Számos szépségmaszk fontos alkotóeleme.

házilag készített arcmaszk levendulából
házilag készített arcmaszk levendulából

Levendula felhasználása – Erősítő arcmaszk házilag

Keverjünk össze három kávéskanál tejet egy kávéskanál zöld agyaggal üveg- vagy cserépedényben. Adjunk hozzá 5 csepp valódi levendulaolajat. Kavargassuk meg fakanállal vagy habverővel. Vigyük fel a maszkot vékony rétegekben az enyhén benedvesített arcra, de kerüljük el a szemkörnyékét és az ajkakat. Hagyjuk hatni negyedórán át. Mossuk le langyos vízzel, és utána töröljük szárazra. Permetezzünk ezután bőrünkre egy kis levendulás arcpermetet vagy termálvizet. A bőr újra életre kel. 😊

Levendula felhasználása – Tisztító arcmaszk házilag

Óvatosan morzsoljunk össze két jó maroknyi friss levendulavirágot. Adjunk hozzá egy doboz natúr joghurtot és egy evőkanál olívaolajat. Kenjük közvetlenül arcunkra, de kerüljük a szem környékét és az ajkakat. Hagyjuk hatni negyedórán át. Mossuk le hideg vízzel, hogy felfrissítsük a bőrt. Majd rögtön ezután használjunk összehúzó hatású ápolószert. Ez a maszk lehetővé teszi a fagyútermelés szabályozását, és a kitágult pórusok összehúzódását a „T-zónában” és ott, ahol a bőr leginkább zsírosodik. Ha szeretnénk tovább gazdagítani az arcmaszkot, permetezzünk rá egy kis levendulavizet mielőtt föltennénk.

Levendula felhasználása – Hidratáló arcmaszk házilag

Turmixgépben keverjünk össze kétmaroknyi friss levendulavirágot két evőkanál mogyoróolajjal. Vastagon kenjük rá az arcunkra, hagyjuk ki a szem környékét és az ajkakat. A maszkot száraz és enyhén nedves bőrön használjuk. Hagyjuk hatni negyedórán át. Öblítsük le hideg vízzel. Ez a hidratáló és nyugtató maszk nagyon jó vegyes bőrtípusokra. Bőrünk a kezelés után bársonyos tapintású lesz.

További cikkek levendula témában:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here