Kollagén koktél házilag – a gyönyörű feszes bőrért

szep bor

Kollagén koktél házilag: Ha nem szeretnél csilliárdokat elverni kollagén koktél vásárlásra, adunk pár tippet, hogyan feszesítheted a bőröd hasonló eredményt elérve.

Kollagén koktél házilag

Tükörbe nézünk és azt érezzük eljárt felettünk az idő? Petyhüdt a bőrünk és a bőrünket okoljuk. Pedig nem ő a hibás! A gond a kötőszövetben rejlik. Őt hanyagoltuk el. A kötőszöveti kollagén biztosítja ugyanis a bőr feszességét és simaságát. Ha sikerül a kollagént újra felépíteni, nyert ügyünk van. Bőrünk vissza fogja nyerni fiatalos szépségét. Ez eltarthat pár hétig, na de nem megéri?

 

kollagén koktél házilag
kollagén koktél házilag

A nap folyamán állandóan igénybe vesszük a bőrünket, bármit is csinálunk. Így ez az óriási ellenálló képességű, erős proteinmolekulákból és rostokból épült hálózat az évek során fokozatosan nyúlik és gyengül.

A másik nagy probléma abból ered, hogy a kollagén nemcsak a kötőszövetünket támogatja, hanem fehérjetartalékunk 25%-át is kiteszi. Így ha a szervezetben hiány lép fel fehérjéből (aminosavakból), a szervezet könyörtelenül kivonja azt saját kötőszövetéből. Ezért válik bőrünk petyhüdtté. Nesze neked bőrrugalmasság!

Így építsd újra éjszaka a bőrfeszességed!

Aki úgy érzi gyorsan öregszik, általában aminosavhiányban (fehérjehiányban) szenved. Mondhatnánk leegyszerűsítve együnk sok fehérjét. Igen ám, de ez nem elég. A fehérjének le kell bomlania ugyanis aminosavakra. Ez komoly meló, amit a gyomor és a belek végeznek el. Nekik kell besegíteni egy kis hígított almaecettel vagy egy fél citrom levével. A tanács tehát így hangzik: fehérjedús étkezésünk előtt igyunk meg egy evőkanálnyi almaecetet vagy citromlevet! 90 perc múlva megindul az aminosavak áramlata a testszövetbe, különösen a kötőszövetet alkotó sejtekbe! Amit ugye szeretnénk. Már másnap kipihentebbnek fog tűnni bőrünk.

C vitamin és cink a bőrfeszességéért

A C vitamin és a cink a szállítmányozók. Ők „hurcolják” a kollagénépítő manócskákat. Sok cink található az osztrigában, májban, tojássárgájában, a vörös húsokban, a homárban, valamint a gabonákban, pld. búzában rozsban, árpában, zabban.

Íme a TITOK:

étkezés előtt almaecet/citromlé + fehérjedús étkezés + C-vitamin + cink = feszes kötőszövet, azaz feszes bőr!

Kötőszövet erősítés mellékhatásaként csökken a cellulitis is

Ha cellulitis jelei mutatkoznak a bőrön, TILOS a fogyókúra. Először tehát kötőszövet erősítés (lásd fent), majd utána jöhet a testzsír lebontás. A cellulitis nem bőrprobléma, hanem kötőszöveti gond! Masszírozhatjuk, kenhetjük csodakrémekkel naphosszat a problémás felületet, ez csak a pénztárcánkon fog megmutatkozni! L

 

kollagén koktél házilag
kollagén koktél házilag

A dohányosok erre figyeljenek:

Naponta kell friss gyümölcsöt enniük és C vitamint szedniük. (A legjobb tanácsot persze ismerjük mindannyian.. a leszokás. De ezt most hagyjuk, mindenkinek magának kell tudnia, hogy …  és itt nem is folytatom. J) Minden szál cigaretta 25 milligramm C vitamint von el a szervezettől azért, hogy semlegesíteni tudja a nikotin, a kátrány és a szén-dioxid méreganyagát. A cigaretta tiszta méreg. Nagyon fontos ezért a sok-sok C-vitamin. Reggelire gyümölcssalátával célszerű indítani a napot.

További cikkek a bőrápolásról:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here