Így ápold a bőröd nyáron!

nyari_testapolas

Bőrünk minden évszakban másféle ápolást igényel. Tudd meg, mi a teendő a nyári kánikulában, ha meg szeretnéd őrizni feszességét és puhaságát!

Bőrünk szempontjából talán a nyár az, amikor a legtöbb odafigyelést és ápolást igényli. A hőség, a magas páratartalom, a napsugárzás, mind-mind károsítja annak szerkezetét, aminek rövid, valamint hosszútávú következményei is lehetnek.

 

Hidratálj!

A magas hőmérsékletben nemcsak mi, hanem a bőrünk is szomjazik. Ezt megtehetjük különböző testápoló készítményekkel, valamint belsőleg is, de a legjobb, ha a kettőre együtt figyelünk. Az év más szakaszaiban a legtöbben csak néha-néha kenik be magukat zuhanyozás, vagy fürdés után, viszont nyáron érdemes ezt rendszeresebben megtenni, nehogy azt vegyük észre, hogy egyszercsak hámlani kezd a bőrünk.

 

nyari_testapolas

 

Napozás után

Napozás után, ha lehet, használj direkt erre az időszakra kifejlesztett krémet, így hosszan megőrizheted megszerzett barnaságod, mivel ezek a termékek sokkal több hidratáló-és tápanyagot tartalmaznak, mint más testápolók. Fontos, ha tengerben fürödtél, mindenképp zuhanyozz le utána, mert a sós víz bármennyire is jót tesz a bőrnek, hosszútávon irritáló lehet!

Amennyiben leégtél, ügyelj arra, hogy kerüld mind a hideg, mind a meleg vizes zuhanyozást, valamint használj vitaminokban gazdag krémet, de ha a házi praktikák híve vagy, kenj egy kis tejfölt az adott felületre, mivel kitűnően nyugtatja a sérülést.

 

Gondolj az ajkaidra is

Sokan elfeledkeznek a legérzékibb testrészükről, az ajkukról, pedig nyáron igen könnyen kicserepesedhetnek. Hogy ezt elkerüld, olykor-olykor kend be egy kevés mézzel, vagy használj UV-védős ajakbalzsamot, mivel a káros sugarak itt is kifejtik negatív hatásukat, ezért ugyanolyan könnyen kirepedezhet, mint a téli hónapokban. Ha mégis bekövetkezett és elvesztette puhaságát, a balzsam használata előtt érdemes leradírozni, például úgy, hogy a mézbe teszel egy kevés cukrot, és finom, körkörös mozdulatokkal eltávolítod a felső, elhalt réteget. Ezáltal megszabadulsz a kicserepedéstől, illetve hatékonyabban táplálhatod az ajkaidat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here