Akne kezelése – a bőrgyógyász szerint

arctisztitas

Akne kezelése: Az aknés bőr tisztítása különös figyelmet igényel, sokan azonban a nem megfelelő bőrápolási termékekkel csak rontanak a helyzeten. A szakértő szerint lágy arctisztító termékeket kellene használni.

Akne kezelése lágy termékek használatával

“Nagyon gyakori az aknés páciensek körében, hogy túl durva szemcséjű termékeket használnak, ami azonban csak árt a pattanásoknak” – magyarázta Dr. Amanda Friedrichs  bőrgyógyász. Sőt akiknek aknés a bőre, azoknak alkoholmentes és kíméletes termékeket kell használniuk, és arra is érdemes ügyelniük, hogy gyengéden érintsék meg a problémás bőrfelületet.

akne kezelése
akne kezelése

Akne kezelése – rendszeres arctisztítás

A szakértő szerint azonban a napi rutinba is be kell építeni a rendszeres arcápolást. Naponta kétszer tisztítsuk meg a bőrünket, ha pedig megizzadunk, a lehető leghamarabb szintén mossuk meg. Az izzadtságban ugyanis könnyen elszaporodhatnak a baktériumok. Kerüljünk minden olyan kozmetikumot, ami irritálhatja a bőrt.

akne kezelése
akne kezelése

Akne kezelése – puha kozmetikai szivaccsal

Érdemes emellett nem kézzel vagy ujjbeggyel arcot mosni, hanem puha kozmetikai szivaccsal. A víz hőmérséklete sem mellékes, lehetőleg langyos legyen. Mivel a zsíros haj ront a helyzeten, Friedrichs szerint segít, ha naponta hajat mosunk.

Akne kezelése – bőrgyógyász segítségével

Sokan elkaparják vagy folyamatosan nyomkodják a pattanásaikat, ami akár maradandó hegeket is eredményezhet. Lehetőleg ne érjünk a bőrünkhöz, és a “kinyomkodás” helyett forduljunk szakemberhez. Friedrichs hangsúlyozza, hogy ma már a pattanásos bőr jól kezelhető, ha valakit nagyon zavar az állapota, forduljon bőrgyógyászhoz. Arra azonban figyeljen oda, ha valamilyen akné elleni gyógyszert is kap: ezek szedése alatt kerülni kell a napozást.

További cikkek bőrápolásról:

A petyhüdt bőr elleni javallatok:

Aki úgy érzi gyorsan öregszik, általában aminosavhiányban (fehérjehiányban) szenved. Mondhatnánk leegyszerűsítve együnk sok fehérjét. Igen ám, de ez nem elég. A fehérjének le kell bomlania ugyanis aminosavakra. Ez komoly meló, amit a gyomor és a belek végeznek el. Nekik kell besegíteni egy kis hígított almaecettel vagy egy fél citrom levével. A tanács tehát így hangzik: fehérjedús étkezésünk előtt igyunk meg egy evőkanálnyi almaecetet vagy citromlevet! 90 perc múlva megindul az aminosavak áramlata a testszövetbe, különösen a kötőszövetet alkotó sejtekbe! Amit ugye szeretnénk. Már másnap kipihentebbnek fog tűnni bőrünk.

További információk: Kollagén koktél házilag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here