Parlagfű allergia lelki okai

parlagfű allergia lelki okai
parlagfű allergia lelki okai

Parlagfű allergia lelki okai: A parlagfű virágzás fő szezonjában vagyunk és rengeteg ember küzd az általa kiváltott allergia kínzó tüneteivel. Nem is gondolnánk, de akár lelki tényezők is okozhatják a túlérzékenységet. Lássuk hogyan!

Parlagfű allergia

parlagfű allergia lelki okai
parlagfű allergia lelki okai

Neked is biztos ismerős az allergia által kiváltott tüsszögés, szem-és orrviszketés, orrfolyás, orrdugulás. A szezonban ezek a kellemetlen tünetek évről évre megkeserítik az allergiától szenvedők életét.

Parlagfű allergia lelki okai

Parlagfű allergia lelki okai – Zűrök a jövőképpel

Ha azt érezed, hogy kilátástalan a helyzeted, utálod a munkahelyed, a kollégáid, rossz az anyagi helyzeted, vagy épp nem találod hosszú ideje már a megfelelő társat könnyen elkezdődhet az önmarcangolás. Ha pedig állandóan negatív dolgokon agyalsz könnyen jelezhet tested egyéb betegségek mellett a parlagfű allergiával is.

Parlagfű allergia lelki okai – Állandó elégedetlenség

parlagfű allergia lelki okai
parlagfű allergia lelki okai

Úgy érzed nem jól működnek körülötted a dolgok? Rossz a közérzeted, sűrűn szorongsz és idegeskedsz? Azt veszed észre, hogy gyakran panaszkodsz? Ilyenkor nem meglepő, hogy az allergia is megjelenik az életedben.

Parlagfű allergia lelki okai – Lezáratlan múltbéli sérelmek

Amikor valami rossz dolog éri az embert a feldolgozás helyett gyakran választja inkább a probléma elnyomását, eltakarását. Ez lehet segít abban, hogy a tudatos részünkből eltűnjön a sérelem, de mivel feldolgozatlan marad, így a tudattalanban tovább él. Az elkendőzött sebek pedig allergiaként is megjelenhetnek.

Parlagfű allergia lelki okai – Kapcsolati zűrök

Mivel szüleinket, testvéreinket és más családtagjainkat tisztelünk ezért sokszor elnyomjuk magunkba a velük kapcsolatos problémákat. Inkább nyelünk és hallgatunk, mint hogy kiálljunk magunkért, mert félünk, hogy megbántjuk őket. Az elfojtott harag, félelem, de egy nagy családi titok is képes allergiaként megjelenni szervezetünkben.

Parlagfű allergia lelki okai – Mit tegyünk?

Amint látjuk sok esetben komoly pszichés problémák, lelki gondok váltják ki az allergiát. Ezért, ha már az orvosokat végig jártuk érdemes felkeresni egy lélekgyógyászt is, aki segít felderíteni a probléma hátterében álló lelki okokat. A célzott terápia által megértjük, megismerjük mi az, amit nem akarunk látni, átélni, elengedni, feldolgozni és utána elkezdhetjük rendbe szedni az életünket. A tapasztalatok azt mutatják, ha ez sikerül az allergia sokszor magától eltűnik, ugyanolyan gyorsan, mint ahogy megérkezett az életünkbe.

Hogyan csökkentsük az allergiás tüneteket?

parlagfű allergia lelki okai
parlagfű allergia lelki okai

Halolaj

A tengerihalakból nyert halolaj gazdag omega-3 zsírsavakban. Ez az anyag pedig nagyon erős gyulladáscsökkentő hatású, így jól csökkenti az allergiás tüneteket.

Immunerősítés

Az immunrendszer megfelelő működéséhez fontos a C-vitamin bevitel és a bélrendszer rendben tartása. Allergiaszezonban érdemes emelni a C-vitamin bevitelünket, valamint probiotikumból bevásárolni, hogy a bélrendszerünk is rendben működjön.

Gyógynövényekkel az allergia ellen

Az ánizs, a gyömbér, és a bormenta keveréke kiváló lehet a szemviszketés, torok kaparás és tüsszögés ellen. De az allergiát a fokhagyma is csillapítja, ha esetleg nem bírod a szagát, ízét, szedheted kapszula formában is.

Jó tudni:

Természetesen fontos, hogy kikérjük háziorvosunk véleményét és csináltassunk egy allergia tesztet is, ha fennáll az allergia gyanúja. Utána kezdődhet a célzott kezelés és persze nem árt felderíteni a lelki okokat is.

További cikkek betegségek megelőzéséről:

Allergia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here