Intim higiénia okosan

intim_higienia

Igencsak megoszlanak a vélemények arról, mi tartozik bele az egészséges intim higiéniába és mi számít már túl soknak. Tudd meg, mi az igazság!

Szinte nincs is olyan nő, aki ne tudná, mennyire érzékeny terület a hüvely. Már a legkisebb Ph változásokra is azonnal reagál, így nem csoda, hogy különös odafigyelést igényel. Igen ám, de olykor a jóból is megárt is sok, és annak ellenére, hogy a maximális higiénia és a fertőzések elkerülése a cél, mégis felborul az egyensúly.

 

Mi tartozik a mindennapos intim higiéniához?

Sokan úgy tartják, azzal, ha nap mint nap használunk irrigátort, törlőkendőt, illetve lemosót, azzal jót tesznek, pedig több nőgyógyász egybehangzó véleménye, hogy a lehető legritkább esetekben használjuk ezeket. Így könnyebben eltolhatjuk a Ph-t, illetve akár még baktériumokat is magunkba juttathatunk. Egy egészséges embernél elég, ha a reggeli és esti mosakodásnál bő vízzel megtisztítja az intim részeket. Természetesen olykor-olykor kiegészíthetjük direkt erre a területre kifejlesztett mosakodó géllel is a tisztítást, de bármennyire is úgy hirdetik, túlságosan gyakran inkább ne használjuk. Ugyanígy van ez az intim törlőkendőkkel, mivel a mindennapos használatuk felesleges, viszont ha nyaralni megyünk, illetve ha idegen mosdóba megyünk, akkor nem árt, ha kéznél van.

A hagyományos szappant mindenképp kerüljük- maximum csak a külső részeket mossuk meg vele, mivel az arra érzékenyeknél szinte azonnal Ph-változást okoz. Ezért (is) van az, hogy rengeteg nő szenved kóros hüvelyi folyástól. Amennyiben megszűntetésére semmilyen készítmény nem használ, akkor lehet, hogy itt keresendő a megoldás a problémára. Fontos tudni azt is, hogy illatanyagoktól mentes készítményeket válasszunk -ha már mindenképpen szükségesnek érzünk bizonyos termékek használatát- mert szintén rossz következményei lehetnek.

Röviden tehát, mivel a tested ezen része normál esetben öntisztuló, így elméletileg teljesen felesleges bármiféle kiegészítő terméket használni.

 

intim_higienia

 

Vigyázz az irrigátorokkal!

Az orvosok gyakran felhúzzák a szemöldöküket, amiért a boltok polcain több féle irrigátort (sőt, már létezik gyógynövényes kivitelben) is lehet kapni. Sokan nyúlnak hozzá szexuális együttlétek után, vagy fertőzések esetén.  Szerintük ugyanis használatukkal nem hogy az intim higiéniánkat szolgálnánk, de meg is betegítjük magunkat, mivel általuk a hüvelyben lévő „rossz” baktériumokat nemhogy kiöblítenénk és eltávolítanánk, de még feljebb juttatjuk. Emiatt nem ritka, hogy méh,vagy petefészek gyulladásba torkollik az ártalmatlannak tűnő procedúra.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here