Így küzd le a menstruációs görcsöket

menstruacio

Kevés olyan szerencsés nő van, aki semmilyen fájdalmas tünetet nem tapasztal azokon a bizonyos napokon. Amennyiben Te nem tartozol közéjük, érdemes a következő praktikákat bevetned!

menstruacio

A menstruációt sokan betegségként élik meg, mivel néhány nőnél annyira nagy fájdalmakkal jár. Természetesen egyszer-egyszer a görcsoldó és fájdalomcsillapító tabletták gyors segítséget nyújtanak, viszont rendszeres szedésükkel többet ártunk magunknak, mint használnánk. Éppen ezért érdemes tisztában lenni pár természetes, népi gyógymóddal, melyek akár hatásosabbak is lehetnek, mint a gyógyszerek.

Ha erős görcseid nem akarnak szűnni, készíts magadnak egy gyógynövényes, vagy illóolajos fürdővizet. A legjobb, ha kevés kamillateát beleöntesz a langyosnál melegebb vízbe. Köztudottan ez az értékes virágunk rendelkezik az egyik legjobb görcsoldó hatással. Ha szeretnéd az eredményt fokozni, akkor csepegtess még bele nyugtató levendula, vagy fájdalomcsillapító zsálya illóolajat!
Fontos, hogy a víz valóban meleg legyen, ugyanis benne kitűnően ellazulhatunk, ráadásul mivel ekkor a szoba illatos gőzbe burkolózik, így a gyógyító illóolajokat be is lélegzed.

A kamillateát nemcsak a fürdővízhez adhatod, hanem ha a lubickolás közben a maradékot el is fogyasztod, akkor megduplázhatod a hatását. A kamilla mellett a cickafark, a görögszéna, illetve a citromfű kortyolgatása is sokat javíthat a problémán. Fontos, hogy egy csésze után ne várjunk megváltást, ezért egy nap kb. 3-szor öntsük tele valamelyikkel a poharunkat, akár összekeverve is!

Egy nemrégiben elvégzett kutatás során bebizonyították, hogy a D3-vitamin nagyban segíthet a menstruációs panaszokon. Hogy ez miért lehetséges? Egyrészt azért , mert ennek a vitaminnak gyulladásgátló hatása van, másrészt pedig elősegíti az olyan anyagok termelődését, melyek hatással vannak az izmok és a vérerek összehúzódására és elernyedésére. Sajnos eredményességét orvosilag még nem támasztották alá egyértelműen, viszont az biztos, hogy azok a nők, akik a menstruációjuk előtti napokban több D3-vitamint fogyasztottak, azoknak lényegesen csökkentek a panaszaik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here