A tökéletes barnulás titka: a kakaóvaj

napozás kakaóvaj
napozás kakaóvaj

Napozás kakaóvaj: Hallottál már a kakaóvajas barnulásról? Ha még nem akkor itt az ideje, hogy kicsit elmélyedj a témában. Amellett, hogy gyönyörű csokibarna bőrt varázsolhatsz magadnak vele még számos pozitív hatását élvezheted. Napozás és a kakaóvaj:

Mi is pontosan a kakaóvaj?

"<yoastmark

Az érett kakaótermést leszedik, eltávolítják belőle a szemeket, megtisztítják és kiszárítják. Utána eltávolítják a héjat és a bogyókat összetörik majd megpörkölik. Ezután tovább őrlik, az őrlés hatására pedig hő keletkezik, ami után elkezdődik a kakaóvaj kiolvadása.

Napozás kakaóvaj – A kakaóvaj hatásai

Magas az antioxidáns-tartalma, aminek köszönhetően lassítja az öregedési folyamatokat és elősegíti a sejtregenerációt. A kakaóvajtól a bőr feszes, selymes és egészséges lesz. E vitamin tartalma miatt gyulladáscsökkentő, valamint kiválóan hat a száraz bőrre és az ekcémára. Növeli a bőr rugalmasságát és stimulálja a kollagénképzést.

Napozás kakaóvaj – Tényleg lehet vele napozni?

"<yoastmark

Bár azért azt, hogy valaki kizárólag csak kakaóvajjal napozzon nem ajánljuk, hiszen a kakaóvaj napvédő hatása 6-os faktorszámú. De mivel csodát tesz a bőrrel és hozzájárul ahhoz is, hogy egyenletesen, szépen barnuljunk megéri egy magasabb faktorszámú napolajjal összekeverni.

Napozás kakaóvaj – Hogyan használjuk?

A kakaóvaj testhőmérsékleten olvad, így, ha a tömböt, vagy az apró morzsa szemeket hozzáérintjük bőrünkhöz azonnal meglágyul és kenhetővé válik. Nemcsak napozáshoz használhatjuk, nagyon jót tesz az ajkainknak, de akár arcbőrünknek is. Bár itt azért hozzá kell tenni, hogy zsíros bőrűeknek nem ajánlott, viszont a száraz, irritációra hajlamos bőrtípussal rendelkezők nagyon fogják szeretni.

Bőrbetegségek és borotválás

"<yoastmark

A borotvától igen gyorsan visszanőnek a szőrszálak, így elég gyakran kell használni a pengét. A sűrű használat miatt a bőr irritálttá válhat. Akinek érzékeny a bőre, borotválkozás után kenje be mindig kakaóvajjal. Nyugtatja a bőrt és megszűnteti az irritációt. A kakaóvaj különböző bőrbetegségek ellen is hatékonyan felveszi a harcot. A pikkelysömör, az ekcéma tüneteit nagyon gyorsan enyhíti, csillapítja.

Készíts krémet otthon!

Ha szereted tudni, hogy mit kensz magadra érdemes otthon elkészítened a testápoló krémedet. Ennek egyik legmegfelelőbb alapanyaga lehet a kakaóvaj. Nincs más dolgod, mint gőz fölött addig melegíteni a kakaóvajat, míg meg nem olvad.  Illóolajok hozzáadásával olyan illatú krémet készíthetsz, amilyet csak akarsz. Fontos, hogy jó minőségű kakaóvajat és 100% tisztaságú illóolajat használj. Valamint arra is ügyelj, hogy két illatnál többet ne keverj bele a kakaóvajba, hiszen attól túl erős, kellemetlen illatúvá válhat.

Babaápolásra is alkalmas

Mivel nincs benne semmilyen mesterséges anyag, vegyszermentes, így irritációt sem okoz. A kicsiknél érdemes kipróbálni a pelenka alatti kiütésekre, bőrpírra, valamint ekcémára.

Ennivalóan édes leszel tőle!

Ha magadra kened nem csak bőrödnek teszel vele jót. Nagyon finom kakaó illat fog rólad áradni, amit biztosan észrevesznek majd a környezetedben is. Ráadásul az ellenkező nem tagjai szeretik az édes illatokat, ezzel megbabonázhatod őket is.

További cikkek a napozásról:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here