Mit tegyünk a szem alatti sötét karikák ellen?

szem alatti sötét karikák
szem alatti sötét karikák

Szem alatti sötét karikák: A szem alatti karikáktól nem kell megijedni, bár esztétikailag nem szép látvány, de általában nem egészségügyi probléma miatt alakul ki. Lássuk mit tehetünk ellene!

Szem alatti sötét karikák ellen – hideg borogatás

A fáradt szemekre kiváló a hideg borogatás. Nincs más dolgod, mint beáztatni hideg vízbe egy kisebb méretű törölközőt és helyezd rá szemeidre legalább 10 percre. A hideg hatására összehúzódnak a szem alatti vérerek, csökken a duzzanat és a sötét árnyalat is világosodik.

Szem alatti sötét karikák ellen – uborka szeletekkel

szem alatti sötét karikák ellen
szem alatti sötét karikák ellen

Az uborka egy kiváló zöldség, nem csak frissít, még hűsít is. Ugyanúgy, mint a hidegvizes borogatás összehúzza az ereket, de emellett ásványi anyagot és antioxidánst is juttat a bőrbe. Ezáltal csökkenti a gyulladásokat, lehúzza a duzzanatot. Szeleteljünk fel egy kisebb kígyóuborkát és pár szeletet tegyünk egy tálba a hűtőbe. Miután jól lehűlt rakjuk a szemünkre, hagyjuk rajta legalább 10 percig. De hatásos lehet az uborkaleve is, ezt pedig vattapamacsra tegyük és helyezzük szemünkre.

Szem alatti sötét karikák ellen – hidratáljunk!

A szem alatti rész általában szárazabb, mint az arc több pontja, a száraz bőrön pedig minden hiba sokkal jobban látszódik. Ezért fontos, hogy megfelelően hidratáljuk és ápoljuk a szemkörnyéket. Válasszunk természetes olajokat, pl.: édesmandula, avokádó és kókuszolaj. Ezek segítségével sokkal szebbé válik a szem alatti terület. A pakolást esténként tegyük fel, hogy jól a bőrünkbe szívódjon reggelig.

Szem alatti sötét karikák ellen – kávézacc

Otthon kiváló pakolásokat készíthetünk kávézaccból. Nincs más dolgod, mint összekeverni a kávézaccot kókuszolajjal és felkenni a szemeid alá. Ezután várj 20 percet, majd mosd le. A kókuszolaj jótékony hatású, gyulladáscsökkentő, a kávé koffeintartalma pedig világosítja a sötét karikákat.

Szem alatti sötét karikák ellen – fényvédő

A fényvédő krémre arcunknak télen nyáron szükség van, ezért válasszunk olyan hidratáló krémet, amiben található. Ha nem óvjuk bőrünket a káros sugaraktól könnyen ronthatunk bőrünk állapotán és a szem alatti sötét karikák is rosszabbodhatnak.

Szem alatti sötét karikák ellen – nyers krumpli

Most lehet meglepődtél, de az uborka mellett a nyers krumplival is csodákat érhetsz el. A krumpli C-vitaminban és enzimekben gazdag, ezek pedig csökkentik a gyulladást és halványítják a sötét foltokat. A krumpli szeleteket érdemes 15 percig a szemen hagyni, majd utána le kell öblíteni és hidratálni kell a bőrt.

Szem alatti sötét karikák ellen – paradicsomkarika

szem alatti sötét karikák ellen
szem alatti sötét karikák ellen

A paradicsom tele van antioxidánssal, aminek köszönhetően képes csökkenteni a szem alatti duzzanatot. Tegyünk egy-egy szelet paradicsomkarikát szemünkre, hagyjuk hatni 10 percig majd óvatosan mossuk le. Ha esetleg égetné, csípné szemünket a paradicsom, csökkentsük az időtartamot, mossuk le hamarabb.

Gyógynövényes jégkocka

szem alatti sötét karikák
szem alatti sötét karikák

Főzzünk fekete teát majd a kihűlt italt töltsük bele a jégkockatartóba. De akár használhatunk zsályát, kamillát is. Reggelente elég csak kiszedni egy-egy jégkockát és pár percig áttörölgetni vele szemünket.

Korrektor

Ahhoz, hogy szép legyen a szemkörnyék a különböző praktikák és a rendszeres hidratálás mellett használjunk jó minőségű korrektort, vagy alapozót. A szemkörnyékhez válasszunk kicsit világosabb színt, így könnyen eltüntethetjük a sötét karikákat. Ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen alapozót válasszunk kérjük kozmetikusunk tanácsát.

További szépségápolási tippek:

A szem

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here