Méregtelenítés otthon

Méregtelenítés otthon Biztosan te is találkoztál már a méregdrága méregtelenítő programokkal. Méregteleníteni pedig otthon is lehet, persze nagyobb odafigyelés szükséges ilyen esetekben. Mi összegyűjtöttünk pár méregtelenítő kúrát, amit akár egyedül is elvégezhetsz. 😊

Méregtelenítés otthon

méregtelenítés otthon
méregtelenítés otthon

Mielőtt bármibe belekezdenél tudnod kell, hogy mit szeretnél kihajtani a szervezetedből. A vízoldékony toxikus anyagok a tüdőn, vesén és a bőrön keresztül távoznak testből, a többit pedig a máj alakítja át.

Mikor van szükség méregtelenítésre?

Még az egészséges életmódot folytató személyeknek sem árt évente egyszer méregtelenítő kúrát végezniük. A téli hónapok alatt a zsírosabb, nehezebb ételek és a kevés mozgás miatt felhalmozódnak szervezetünkben a méreganyagok, ami számos kellemetlen tünetet, vagy akár megbetegedéseket is okozhat az allergiától egészen az asztmatikus tünetekig.

Méregtelenítő teák

méregtelenítés otthon
méregtelenítés otthon

A gyógynövények számtalan pozitív hatást gyakorolnak szervezetünkre. Így a méregtelenítésben is nagy szerepet töltenek be. A legjobb, ha ilyenkor zöld teát, zsurlót vagy csalán teát fogyasztunk. Ilyenkor figyelni kell arra, hogy ne ízesítsük, hanem natúran fogyasszuk el.

Méregtelenítés otthon – zöld teával:

A zöld tea segít a makacs zsírok lebontásában. Nagyon erős antioxidáns és ösztönzi a szervezetben levő méregtelenítő enzimeinek előállítását, aktivitását. Ezáltal nyugodtan mondhatjuk, hogy ha szeretnénk méregteleníteni tökéletes társra lelünk a zöld teában. Naponta fogyaszthatjuk és még szünetet sem kell tartanunk. Viszont arra ügyeljünk, hogy a forrázatot maximum 70 fokos vízzel készítsük és csak 2 percig ázzon a növény. Valamint az is fontos, hogy 2-3 csészénél többet ne fogyasszunk belőle egy nap.

Méregtelenítés otthon – csalán teával

méregtelenítés otthon
méregtelenítés otthon

A csalán egy sokrétű gyógynövényünk, számtalan problémára jó. Egyebek mellett feloldja a testben felhalmozódott salakanyagot és eltávolítja a szervezetből a mérgeket, kiváló vértisztító növény. Elkészítése: Egy csapott evőkanál teafüvet kell beletenni a bögrébe, forró vízzel leönteni, majd 15 perc után leszűrni. A legjobb, ha tavasszal és ősszel végezzük a 6 hetes tisztítókúrát. Naponta egy csészével kell meginni reggel éhgyomorra ízesítés nélkül.

Méregtelenítés otthon – mezei zsúrló teával

Egyik legősibb gyógynövényünk, a legerősebb hatású vízhajtó tea készíthető belőle. Segíti a veseműködést, átmossa, tisztítja a szervezetet. Elkészítése: egy csapott evőkanálnyi teafüvet főzz 2-3 percig majd szűrd le. Naponta egy-két csészével igyál meg a főzetből és a kúra ne tartson tovább hat hétnél.

Három napos méregtelenítés otthon

méregtelenítés otthon
méregtelenítés otthon

Ennél a kúránál az elfogyasztott ételekre kell ügyelnünk. Első nap csak fehérjét fogyaszthatunk, ihatunk fehérjeturmixot, vagy tojást különböző módon elkészítve két óránként reggel 8 és délután 4 között. A második és harmadik napon ugyanezen időpontokban pedig csak gyümölcsöt ehetünk két óránként. A vacsora mind a három nap alatt legyen nagy tál saláta olívaolajjal. Gyümölcsnapokon a saláta mellé ehetünk 2 főtt tojást. A kúra alatt ne fogyasszunk alkoholt, koffeint, cukrot és fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, hogy szervezetünkből kitisztuljanak a méreganyagok.

Fontos a májtisztítás is!

méregtelenítés máriatövisolajjal
méregtelenítés otthon

Mindannyian tudjuk, hogy májunk egyik legfontosabb feladata a méregtelenítés. Ha viszont túl sok méreganyaggal kell megbirkóznia, nem biztos, hogy betölti megfelelő funkcióját. Ahhoz, hogy ez a szervünk jól és egészségesen működjön nagyon fontos vigyáznunk rá. A máriatövisolaj a lehető legjobb választás a májvédelemben. A máriatövisolaj adagolása függ a testsúlyunktól is. 80 kg-ig napi 1 mokkáskanálnyi, 80 kg felett pedig 1 teáskanálnyi javasolt reggel éhgyomorra. A máriatövisolaj szedésekor napi kétszeri székletürítés is előfordulhat, ettől nem szabad megijedni, hiszen ez a szervezet méregtelenítését jelenti. A máriatövisolaj hosszútávon is fogyasztható.

További cikkeink a méregtelenítésről:

Méregtelenítés