Ha méregtelenítés: máriatövis olaj

méregtelenítés máriatövisolajjal
méregtelenítés máriatövis olaj

Ha méregtelenítés: máriatövis olaj. Mindannyian tudjuk, hogy májunk egyik legfontosabb feladata a méregtelenítés. Ha viszont túl sok méreganyaggal kell megbirkóznia nem biztos, hogy betölti megfelelő funkcióját. Ahhoz, hogy ez a szervünk megfelelően és egészségesen működjön nagyon fontos vigyáznunk rá. A máriatövisolaj a lehető legjobb választás a májvédelemben.

Mi is az a máriatövis?

méregtelenítés máriatövis olaj
méregtelenítés máriatövis olaj

Ez a gyógynövény tele van antioxidánssal, kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása. Ezeket a tulajdonságait elsősorban a szervezet méregtelenítésére alkalmazzák, valamint a máj tisztítására. A máriatövis egy gyomnövény, ami szinte bárhol megterem, bár a melegebb éghajlatot kedveli a legjobban.

Hogyan hat? – Méregtelenítés és a máriatövis olaj

méregtelenítés máriatövis olaj
méregtelenítés máriatövis olaj

A máriatövis eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat, melyek egyébként számtalan betegség tünetéért lehetnek felelősek. Tele van a szervezet számára elengedhetetlen vitaminnal, mint például E-,C-, ami mind segít felvenni a harcot a szabadgyökök okozta károsodások ellen. Fogyasztása lassítja az öregedési folyamatokat és megelőzhető vele számos betegség kialakulása. Növeli az immunrendszer erejét és lassítja az oxidatív stresszt. A májvédő hatása talán az egyik legismertebb. Rendszeres kúra szerű fogyasztása javítja a májsejtek működését, de súlyosabb májkárosodás esetén az eredeti állapot nem állítható vele vissza, csak a további károsodást előzi meg.

Miért fontos figyelni májunkra?

Májunk számtalan méregtelenítő funkciót lát el. Vérépünk minősége nagyban függ attól, hogy májunk milyen állapotban van. Ez a belsőszervünk az egész testünk rendszerét támogatja, hiszen ,,vértisztító” is. A máj segít eltávolítani a káros anyagokat a vérből és felel a hormontermelésért is. Emeli a glükózszintet a vérben, azért, hogy a szervezetnek kellő energiája legyen. Így érdemes figyelnünk rá, hiszen a rossz májfunkció számos betegség okozója lehet.

Mi az a szilimarin?

méregtelenítés máriatövisolaj
méregtelenítés máriatövisolaj

A szilimarin aktív összetevője a máriatövisnek. A szilimarinnak és a szlibininnek köszönhető erős antioxidáns és gombaölő hatása. Így nem csupán a májra, hanem az egész szervezetre pozitívan hat. Kutatások szerint a máriatövis fogyasztásával megelőzhető a zsírmáj, a májgyulladás és a májrák is.

Figyeljünk a vásárlásnál!

Mindig megfelelő minőségű terméket válasszunk. A pozitív hatás elérésének érdekében napi 150-420 mg szilimarinra van szüksége a szervezetnek.

Hosszú távú fogyasztása

méregtelenítés máriatövisolaj
méregtelenítés máriatövis olaj

Az eddigi tapasztalatok alapján hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. Mellékhatásainak gyakorisága nem nő a terápia előrehaladtával.

Adagolása:

A máriatövisolaj adagolása függ a testsúlyunktól is. 80 kg-ig napi 1 mokkáskanálnyi, 80 kg felett pedig 1 teáskanálnyi javasolt reggel éhgyomorra. A máriatövisolaj szedésekor napi kétszeri székletürítés is előfordulhat, ettől nem szabad megijedni, hiszen ez a szervezet méregtelenítését jelenti.

Tárolása:

A máriatövisolaj bontatlanul, hűvös, száraz helyen 9 hónapig eláll. A szavatosság dátumát pedig mindig ellenőrizzük az üvegen. A felbontást követően érdemes 3-4 hónapon belül felhasználni. Szűretlen olaj, ezért használat előtt fel kell rázni.

További cikkek méregtelenítés témában:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here