Hajgöndörítés hő nélkül – 8 tipp a dögös hullámokért

hajformázás hő nélkül
hajformázás hő nélkül

Hajgöndörítés hő nélkül: Ha te is az egyenes hajúak táborát erősíted, akik néha feldobnák hajukat egy kis hullámmal, de óvakodnak a hajsütővastól akkor ez egy neked való cikk! 😊 Összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan varázsolj egyenes hajadból, dögös, hullámos frizurát hő nélkül!

 Harisnyás trükk – hajgöndörítés hő nélkül

Egyszerű és kényelmes módszert mutatunk most Nektek, ha nem szeretnétek a hajgöndörítés során tönkretenni a hajszálaitokat. A puha harisnya ugyanis nem nyomja a fejedet és a hajadat sem töri. Nézd át a harisnyáidat és a felszaladt vagy már nem használt darabokat vágd fel körülbelül 10 cm-es csíkokra. Ezekre a kis csíkokra a benedvesített tincseidet egyesével tekerd rá, majd köss a harisnyára egy csomót. Ha végeztél az egész hajaddal nincs más dolgod, mint aludni egy nagyot. A tincsek vastagságától függően nagy vagy kisméretű loknikkal indíthatod a napod. Reggel érdemes óvatosan a kezeddel egyengetni a tincseidet, majd hajfixálóval rögzítened.

Hajpánt technika

hajformázás hő nélkül
hajformázás hő nélkül

Ha van vékony hajpántod az is nagyon jó, de akár használhatod ehhez a göndörítéshez is a nem használt harisnyáidat. Az egyik szárát vágd félbe és kösd át a fejeden, mint egy hajpántot. A nedves hajadat tincsenként kívülről befelé tekerd rá a harisnyára. Érdemes így aludnod és hajhabot raknod a nedves hajadra mielőtt feltekered tincseidet. Így tartósabb lesz az eredmény.

Pin up hullám

hajformázás hő nélkül
hajformázás hő nélkül

A fejed egyik oldalától indulva a tarkódig négy-öt részre oszd el a hajad. Mutatóujjaddal tekerd fel ezeket a nedves tincseket és rögzítsd hullámcsatokkal. A száradás után egy kis hajlakk és már engedheted is ki a tincseket. Meglátod nagyon szép eredményt érhetsz így el.

Vadító hullámok

Hasonló a Pin up hullám elkészítésének módszeréhez. Annyi a különbség, hogy a szétválasztott nedves tincseket mielőtt feltűznéd minden egyes kis részt csavarj meg. A csavartól már szinte magától ugrik csigaformába a tincsed. Ezeket rögzítsd a fejtetőn, hogy este ne feküdd szét őket.

Egyszerű konty módszer

Törölközőszáraz hajadat tekerd fel kontyba a fejed tetejére és aludj így. Ezzel a módszerrel egyébként gyors, látványos eredményt lehet elérni. Ha épp buliba készülsz előtte tekerd fel a hajad, rögzítsd a kontyod és egy-két óra múlva már le is engedheted. Ha még kicsit vizesnek érzed néhol, akár rá is száríthatsz.

Oroszlánsörény – fonás

hajformázás hő nélkül
hajformázás hő nélkül

Ha tudod kezd a fejtetődtől és csinálj minél több fonatot. Reggelre igazi oroszlánsörényre számíthatsz majd. A fonatok egyébként jól működnek a száraz hajon is. Ha így alszol reggelre garantáltan vadító hullámokkal ébredsz.

Laza hullámok

Válaszd szét két, vagy több egyenlő részre a hajad, majd tekergesd meg a tincseket és rögzítsd egy hajgumival. Ezzel a módszerrel nagyon szép enyhén hullámos hajat tudtok elérni.

Hajcsavarók

hajformázás hő nélkül
hajformázás hő nélkül

Ha van otthon hajcsavaród használhatod azt is. Minél kisebb a csavaró mérete annál intenzívebbek a hullámok. Lefekvés előtt vizezd be picit a hajadat és csavard fel tincsenként. Reggel mikor felébredsz, engedd ki és formázd kedved szerint.

Jó tudni:

Néha természetesen használhatsz hőt is a hajformázáshoz, de ha egészséges, szép, ragyogó hajkoronát szeretnél fontos, hogy ne használj gyakran hajsütővasat. Aki pedig nem tud meglenni ezek nélkül az eszközök nélkül a fodrászkellékesnél ma már számtalan jó minőségű hővédőt talál.

Dinetta

Hajfestés – legjobb melír technikák

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here