Világosítani szeretnél a tavaszra? Hajfestés – top 8 melír ötletek

Hajfestés: Nyakunkon a nyár, ilyenkor nem csak ruhatárunkat újítjuk meg, hanem szeretünk a hajszínekkel is kísérletezni. Ha te is szeretnél egy kis hajszín változást mi a szőkés-barna árnyalatokat ajánljuk. Ezek jól igazodnak a melegebb évszakokhoz. Az alábbiakban bemutatunk pár melír technikát.

Számtalan melír technika közül válogathatunk, ha világosítani szeretnénk hajunkat. Azért arra mindig figyeljünk, hogy megfelelő szakembert válasszunk, hiszen a szőkítéssel könnyen tönkre lehet tenni a hajunkat.

hajfestés
hajfestés

Babylight melír

Ez már egy régebbi melírfajta, amivel teljesen természetessé teheted natúr, vagy festett hajadat. A napszítta hatást úgy érik el a fodrászok, hogy a tincsek között nem hagynak nagy kontrasztot, így megmarad a természetes hatás.

hajfestés
hajfestés

Hajpánt melír

Ilyenkor a szakember az arc körül világosítja ki a hajat, ezzel ad egy keretet az arcnak, amit így még jobban kiemel. Ezt azoknak ajánlják a fodrászok, akik nem akarnak drasztikus változást a hajszínükben, viszont mégis látványos végeredményt szeretnének.

hajfestés
hajfestés

Ombre melír

Az elmúlt években az egyik legfelkapottabb melír típus volt az ombre, melynek lényege, hogy a hajvégek 3-4 árnyalattal világosabbak a felső részeknél. Akik szeretik az extrém frizurákat gondolkodhatnak ebben a melír típusban is, de azért itt is figyeljetek oda, hogy ne szőkítsék túl a hajatokat, hiszen nagyon eltörheti a végét.

hajfestés
hajfestés

Sombre melír

Az ombrétól abban különbözik, hogy csak 1, vagy 2 árnyalatot világosít a szakember a haj végén. A sombre így kevésbé viseli meg a hajat és sokkal természetesebben hat, mint az ombre.

hajfestés
hajfestés

Peek-a-Boo – bújócska melírozás

Ezzel a technikával a világosabb, vagy a sötétebb tincsek rejtettek, csak akkor tűnnek fel, ha mozgásban van a hajad, vagy összekötöd. Egy igen különleges melír típus, hiszen ezzel könnyen váltakoztathatod a sötétebb és világosabb árnyalatokat.

hajfestés
hajfestés

Hajfestés – Balayage, Copacabana

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy most még mindig ez a melír fajta a legközkedveltebb. Talán azért is, mert a hagyományos fóliás melírozással ellentétben itt szabadkézzel rajzolja bele a fodrász a hajadba az árnyalatokat, amivel sokkal természetesebb hatást lehet elérni.

hajfestés
hajfestés

Fóliás melír

Ezt a technikát bátran választhatod, ha kicsit világosítani szeretnéd a hajad, vagy akkor, ha nincs időd minden hónapban hajfestésre menni, hiszen ennél a fajtánál nem látványos a lenövés. A fóliás melírozásnál, ha minél kisebb tincseket választ ki a fodrász annál természetesebb a hatás.

hajfestés
hajfestés

Ecaille, vagy másnéven páncél melír

Az ecaille melírnél két egymással harmonizáló szín váltakozik a frizurában. Azoknak ajánlják a szakemberek, akik szeretik a melegebb, aranyló hajszínt.

Jó tudni:

A szőkítés után még több figyelmet igényel a haj, hiszen az eljárás során a hajszál második rétegében levő melaninokat oxidálják, aminek az eredménye a melanin színtelenítése, amitől szárazabbá válik a haj és könnyebben törik. Ha világosabb hajszínt választasz mindenképp vásárolj be és ápold a hajad legalább heti egyszer pakolással és minden hajmosás után balzsamozd is.

Hajpakolások:

Hajadra nem csak a fodrászkellékesben kapható termékeket használhatod, ha szereted a természetes dolgokat, próbáld ki a kókuszolajat, a ricinusolajat, vagy az olívaolajat. Az olajak mélyen táplálják és hidratálják a hajadat, ráadásul a fejbőrnek is jót tesz. Ha zsírosodásra hajlamos a hajad, akkor elég, ha csak a hajvégekre teszel a pakolásból. Miután felkented hagyd rajta pár órán keresztül, úgy, hogy egy törölközőbe csavarod a hajkoronád. Ezután pedig alaposan mosd át, akár többször is.

Hajhullás oka

Hajgöndörítés hő nélkül