Szőke melír – világosíts tavaszra!

szőke melír: Ideje elkezdeni a tavaszra hangolódni. Változtassunk picit hajszínünkön, világosítsunk. Ezzel nemcsak a hajunkat szépítjük, hanem a lelkünket is boldogítjuk! 😊

Szőke melír – világosítás okosan

szőke melír
szőke melír

A haj világosításához (pl.: szőke melír) mindig megfelelő szakembert (fodrászt) keressünk fel. Ha nem muszáj, otthon ne kezdjünk el kísérletezni vele, hiszen a szőkítéssel igen csúnyán tönkre tudjuk tenni a hajunkat. Nagyon sötét a hajad? Érdemes akkor először kicsit ízlelgetned a szőkét, vagyis ne kezdj egyből nagyon világos hajjal. Fokozatosan ismerd meg, mit ,,tesz” az arcoddal az, ha világosítjátok a hajadat. Ha elégedett vagy az eredménnyel, és úgy érzed még belefér, akkor egy-két hónap múlva újra világosíthatsz rajta egy picit. A drasztikus változás nem tesz jót, sem a hajadnak, sem a lelkednek.

Szőke melír- még mindig a balayage melír a sztár

szőke melír
szőke melír

Már pár éve elsöprő módon hódít a balayage melírtechnika. Nem véletlenül, hiszen ezzel a módszerrel csodálatos, természetes hatást lehet elérni. A balayage melír egy szabadkezes technika, melyet nem a hajtőtől indítanak, hanem pár cm-el lejjebb. Ez azért is jó, mert így nem kell két/három hetente rohangálni a fodrászhoz, hiszen a lenövés nem lesz feltűnő. A közkedvelt módszert nemcsak mi, hanem a sztárok is szeretik. Melír ötletek tavaszra >>>

Miért érdemes a hajunkat világosítani?

szőke melír
szőke melír

A hajunk természetes állapotában télen magától is kicsit sötétebbé válik, hiszen kevesebb napfény éri. Talán ezért is van az, hogy ösztönszerűen sötétítünk hajunkon a zord időjárás megérkezésével, és világosítunk akkor, amikor újra ébredezni kezd a természet. Most már nem kell olyan sokat várni, hamarosan újra megérkezik a tavasz. A hajszín változtatása felér az arcplasztikázással. A világosabb hajszíntől lágyulnak az arcvonásaid, ezáltal ,,megfiatalodsz”. Fontos az is, hogy maximum két árnyalatot világosíts a hajadon az eredeti vagy a festett hajszínedhez képest, így nem lesz drasztikus eltérés.

Szőke árnyalatok – aranytónusú melír

szőke melír
szőke melír – aranytónus

A szőke hajszínnek ezerféle árnyalata létezik. Ez azért is jó, mert mindenkinek más áll jól. Az árnyalatot úgy kell kiválasztani, hogy figyelembe vesszük a szemünk, a bőrünk, a szemöldökünk színét. Például egy sápadtabb bőrtónussal rendelkező nőnek előnyös lehet az aranytónusú szőke melír. Ez nemcsak a hajnak, hanem a bőrnek is kölcsönöz egy kis ,,melegséget”. De lehetsz akár jégkirálynő is a hideg szőkével. A hideg árnyalatok az összes szemszínhez passzolnak, viszont a sápadtabb bőrtónusú nőknek csak úgy ajánlott, ha sötétebbre festik szemöldöküket és rendszeresen sminkelik magukat. Ha ez elmarad, sápadtságot kölcsönözhet ez a hajkorona.

szőke melír
szőke melír – hamvas szőke

A természetes, angyali szőke hajszín rengeteg nő álma. A bézs színnel pedig nem nagyon lehet mellé lőni. Elképesztően természetes hatást lehet elérni ezzel a színnel, szinte teljesen olyan, mintha nem is lenne festve a haj.  A hamvas szőke nagyon jól passzol a kék szemű világos bőrű nőkhöz, de a bronzosabb bőrtónushoz is illik. Dögös díva vagy cuki kislány is lehetsz, te döntesz melyik. 😊 A mézszőke is egy csodaszép árnyalat, gyönyörű melegséget, ragyogást ad az arcbőrnek. Azért is nagyon szép, mert igen természetesnek hat ez a hajszín is.

Szőke melír utáni ápolás

szőke melír
szőke melír

A szőkítés szárítja, töri, roncsolja a hajat, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy fodrásszal végeztesd ezt a műveletet. Miután kész, ne feledkezzünk meg az ápolásról sem, hetente egyszer vagy kétszer készíts mélyápoló pakolást, és ha lehet ne mindennap használj hajvasalót.

Túl szőke lettél?

szőke melír
szőke melír

Akkor sem kell megijedni, ha hirtelen túl szőkére sikeredik a hajad. Ilyenkor a fodrász segítségével ki kell választani a megfelelő sötétebb színt, amivel óvatos melírokat húz a hajadba. Nagyon kell vigyázni, ha nem akarsz csíkos összhatást, minél vékonyabb tincseket kell sötétebb melírral bekenni. Az is fontos, hogy a szőkéhez mérten, egy, maximum két árnyalattal lehet sötétebb ez a melír, így lehet szép, természetes hatást elérni vele. Barna melír >>>

Még több szőke melíros haj:

Angyali haj

szőke melír
szőke melír

Természetes szőke hatás

melír
melír

Játékos fazon

melír
melír

Gyönyörű balayage – szőke melír

szőke melír
szőke melír

Tavasztündér frizura

melír
melír

Csodás hajzuhatag

melír
melír

Napszítta hatású frizura

melír
melír

További cikkek melír témakörben:

hajfesték