Barna melír – Unod már a teljes szőkét? Melírozz barnával!

barna melír: Nemcsak a szőke, hanem a barna melírok is csodálatosan tudnak mutatni a hajkoronánkban. Itt is szem előtt kell tartanunk a természetességet, valamint azt is, hogy szemünk színéhez, bőrtónusunkhoz, melyik árnyalat áll a legjobban. Lássuk milyen melír lehetőségek közül válogathatunk!

Barna melír – túl szőke vagy?

melír
melír

Túl szőkének érzed hajadat, szeretnél változtatni, akkor a legjobb, ha nem egyszerre festeted be barnára a hajadat. Ez azért is fontos, mert a szőke típusúak, ha hirtelen barnává válnak ,,öregednek” is pár évet. Ezért számít sokat a fokozatosság. A szőke hajunkhoz mérten, egy vagy két árnyalattal sötétebb színt válasszunk, így természetesnek fog hatni a barna melír. Kérjük a fodrászunkat, hogy minél vékonyabb tincseket melírozzon. A melírok mennyiségét úgy válaszd ki, hogy mennyivel szeretnél sötétebb hajat. Logikusan, minél több a barna melír, annál sötétebb lesz a hajad.

Barna melír – melyik típusba tartozol?

melír
melír

Nyár típusú nők hajszíne

A barna színnek is rengeteg árnyalata van. A megfelelőt a szemed színéhez és a bőröd tónusához mérten válaszd ki. A nyár típusokhoz tartozik az olíva, a rózsás és a bézs színű arcbőr, valamint a kék, kékeszöld és szürkéskék szem. Ha ebbe a típusba tartozol, akkor a legjobb választás a hamvasszőke, hamvas barna, natúr barna hajszín lesz. Túl világos bőrhöz érdemes lágy barna melír csíkokat választani.

barna melír
barna melír

Ősz típusú nők hajszíne

Az ősz típusúak bőre meleg árnyalatú, bronzos, barnás színű, szemszínük sötétbarna, aranybarna. Nekik a legjobban a földszínek állnak jól, de a vöröses árnyalatok is jól mutat a hajukon. Ha ebbe a típusba tartozol, és imádod a természetességet, akkor válaszd a henna festéket. Apró melír csíkokkal csodálatos vöröses árnyalatot kölcsönözhetsz a hajadnak.

barna melír
barna melír

Tél típusú nők hajszíne

A tél típusú nők érzékeny porcelán bőrűek, ők általában hiába napoznak, sosem lesznek igazán barnák. Szemük lehet sötétbarna, zöld, kék, de szürke is. A nagyon világos bőrtónusok miatt gyakran sápadtnak tűnnek. Nektek, kedves tél típusú hölgyek bátran ajánljuk a melegbarnát, a középbarnát és a sötétbarnát is.

melír
melír

Tavasz típusú nők hajszíne

Végül lássuk milyenek a tavasz típusú hölgyek. Az ő bőrük sárgás vagy rózsás árnyalatú, szemszínük kék, zöld, világosbarna. Kedves ,,tavaszok”, hozzátok a legjobban a világos szőke, valamint a vöröses színű árnyalatok passzolnak, de az aranybarna is tökéletes választás lehet.

Többféle árnyalatú barna melír

barna melír
barna melír

Szőke hajad nemcsak egyfajta barna árnyalattal dobhatod fel. A fodrászoddal együtt válasszatok ki többféle barnát, majd szépen, gondosan melírozza ki a hajad velük. Így lesznek sötétebb, de világosabb tincseid is, valamint a szőke is megmarad. Ha jól csinálják a melírokat egészen szép, természetes módon lehet összedolgozni. A végeredmény pedig elbűvölő lesz.

Jó tudni:

melír
melír

Ha eddig teljesen szőke hajad volt, biztosan te is tapasztaltad, hogy jobban törik, szárazabb, mint egyébként. Vannak olyan típusú hajak – általában a vékonyszálúak -, melyek nem viselik olyan jól a szőkítést. Viszont, ha nem szeretnél teljesen barna lenni, akkor számodra kiváló választás lehet a barna melír. A barna melírtól erősebbé és tápláltabbá válik majd a hajad, persze ahhoz, hogy ez így maradjon elengedhetetlen a megfelelő ápolás.

Túl sötét a hajad, unod már?

melír
melír

Ha túl sötét a hajad és világosítani szeretnél, akkor nincs más hátra, mint szőke melírokra fel. A melírok feldobják a hajad és még fiatalítanak is. Szőke melír >>>

További barna melíros hajak:

Természetes hatású melír

melír
melír

Gyönyörű átmenet

melír
melír

Merész sötét barna

melír
melír

Vöröses hatású melír

 melír
melír

További cikkek melír témakörben:

hajfesték