Erős hajhullás okai

erős hajhullás okai
erős hajhullás okai

Erős hajhullás okai: Sok nő küzd erős hajhullással és sokan állnak értetlenül a helyzet előtt. Lássuk mi okozhatja a hajhullást!

A hajhullás normális egy bizonyos szintig

Naponta átlagosan 100 hajszálunk hullik ki. Emiatt még nem kell aggódnunk, a baj akkor kezdődik, ha a kihullott hajszálak helyére nem nő új. Vagy ha megsokszorozódik az elvesztett hajszálak mennyisége.

Erős hajhullás okai

Erős hajhullás okai – menopauza miatt

erős hajhullás okai
erős hajhullás okai

A hormonok játéka miatt a menopauza idején sajnos sok nő küzd a hajhullással. Ez azért történik, mert az ösztrogén hormon felelős a haj növekedéséért és ez a hormon a változókor ideje alatt nagyon lecsökken. Ezen úgy segíthetsz, hogy vasat, biotint juttatsz a szervezetedbe. Továbbá fogyassz omega 3-at és serkentsd hajnövekedésedet ricinusolajjal, vagy ginzenggel.

Erős hajhullás okai – pajzsmirigy problémák

erős hajhullás okai
erős hajhullás okai

Ha a szervezet túl kevés pajzsmirigyhormont termel, nem csak anyagcserénk és hangulatunk bánja, hanem a hajnövekedésünk is. De akár a pajzsmirigyhormon túltermelődése is okozhat drasztikus hajhullást. A betegséget hormonvizsgálattal lehet kideríteni, majd utána kiválóan kezelhető gyógyszerrel.

Erős hajhullás okai – genetika

Érdemes megnézni milyen hajjal rendelkeznek szüleid, nagyszüleid. Ha valaki közülük erős hajhullással küzdött lehet te is elöröklöd. Természetesen ez ellen lehet tenni, a szervezetet kell turbózni vitaminokkal és külsőleg is serkenteni a hajnövekedést.

Erős hajhullás okai – vashiány

Állandóan fáradt és kimerült vagy? Sápadt a bőröd és fáj a fejed és még a hajad is hullik? Irány a vérvétel, lehet vérszegény vagy. Ha nincs elég vörösvérsejtünk nem jut elég oxigén a sejtek egy részéhez, ez pedig számos problémát okoz, egyebek mellett hajhullást is. A vashiány kezelése egészen könnyű, választhatunk kiváló étrendkiegészítőket, de arra is figyeljünk, hogy fogyasszunk minél több vörös húst, hüvelyeseket és zöld leveles zöldségeket.

Erős hajhullás okai – fejbőr betegségek

A fejbőr betegségek is okozhatnak hajhullást, valamint olyan gyulladásokat, amik megnehezítik a hajnövekedést. Ilyen lehet a korpásodás és a különböző gombás fertőzések. Ha gyakran viszket a fejbőröd és fehér, vagy sárgás bőrdarabok hullanak le róla, ha megvakarod, vagy piros foltokat látsz mindenféleképp keress fel egy bőrgyógyászt, aki elkezdi a szakszerű kezelést.

Erős hajhullás okai – szülés utáni hajhullás

erős hajhullás okai
erős hajhullás okai

Ez egy természetes folyamat és ha nincs egyéb betegség a háttérben akkor ez a probléma fél év után megszűnik. Ennek oka az, hogy a terhesség alatt számtalan változás megy végbe a női szervezetben és ez természetesen a szülés után sem áll meg. A terhesség alatt a progeszteron és ösztrogén szint megemelkedik, emiatt felgyorsul a sejtosztódás a hajtöveknél és a növésben levő hajszálak élettartama megnő. A hajszálak többsége ilyenkor nyugalmi fázisba kerül. A szülés után pedig a női hormonok szintje csökken, emiatt lesz látványos a hajhullás. Természetesen vitaminokkal, kellő odafigyeléssel ez is kordában tartható.

Erős hajhullás okai – túl sok hajformázás

erős hajhullás okai
erős hajhullás okai

Lehet meglepődsz, de akkor sem fog nőni a hajad, ha túl sokat formázod hővel. Igyekezz minél kevesebbet használni a különböző hajsütő vasakat. Hajmosás után kisimíthatod, beállíthatod, de a következő hajmosásig ne tedd. A hő elszárítja, elvékonyítja a hajszálakat és letöri. Ha mégis szereted simítani, formázni mindenképp használj hővédő terméket és hajolajat, amivel a hajvégeket kened. Hetente egyszer pedig készíts pakolást. Olívaolajból, vagy ricinusolajból.

Cikkek hajápolás témakörben:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here