Kezdőlap Egészség természetesen Egészséges táplálkozás

Egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás biztosítja az egészségünk alapjait. És ez nem egy lózung. Ha csak azt vesszük alapul, hogy amit megeszünk az bizony az emésztőrendszerben landol, ahonnan a szervezetünknek kell tudni eltávolítani a káros anyagokat és hasznosítani a hasznos anyagokat, nagyon nem mindegy, hogy mit biztosítunk a szervezetünknek. Nagyon fontos a napi többszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a gyakori és kis mennyiségű étkezés. Emellett lehetőleg éjszakára már ne terheljük gyomrunkat, különben gondok léphetnek fel az éjszakai alvással kapcsolatban. Az egészséges táplálkozás egyúttal a szépségünk alapjait is biztosítja. Hiszen a bőr, a haj és a köröm megmutatja, mennyire étkezünk egészségesen, az alakunkról nem beszélve. Ha nem fogyasztunk sok szénhidrátdús ételt, nemcsak a kilóinkra van jó hatással, hanem a bőrünkre is. Gyönyörű, feszes bőr érhető el még negyven felett is például a szénhidrátszegény paleolit diétával. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy az egészséges táplálkozás legyen az első célkitűzése annak érdekében, hogy sokáig és egészséges élje az életét! Jó egészséget mindannyiunknak! :)


Fokhagyma hatása: A fokhagyma a kertek egyik leghálásabb növénye, hiszen a kevés gondoskodás ellenére is szép termést hoz. Ráadásul számtalan…

gránátalma hatása: Itt a gránátalma szezon, ez az ízletes és sokrétű gyümölcs nagyon egészséges. Amellett, hogy erős vágykeltő hatású számtalan…

Citromos víz reggel: Érdemes a reggeleket kávé helyett citromos vízzel kezdeni. Sokkal üdébben és jobban fog indulni a nap! Lássuk,…

D-vitamin hiány jelei: Számos kutatás bizonyítja, hogy a D-vitamin (kalciferol) elengedhetetlen a szervezet számára. Mi most utánajártunk, hogy miért olyan…

Köszvény kialakulás okai: A köszvény az anyagcsere zavara miatt kialakuló betegség. Ilyen esetben nő a vér húgysav tartalma, és a…

Gyömbér jótékony hatása: Ősszel fokozottabban kell figyelnünk egészségünkre. A természetben pedig számos olyan növényt találunk, melyek támogatják immunrendszerünket. Az egyik…

Sütőtök hatása a szervezetre: Az ősz és a tél egyik legnagyobb slágere a sütőtök. Ez az intenzív sárga színű növényünk…

Szőlőmagolaj hatása: A szőlőmagolaj nemcsak a sütéshez és a saláták ízesítéséhez használható, de rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk egészségünkért is. Lássuk,…

Szőlőcukor hatása: A szőlőcukor vagy más néven glükóz egy természetben előforduló egyszerű szénhidrát. Az egyik legjobb energiaforrás a szervezetünk számára.…

Fekete szőlő gyógyhatása: Bár egységesen szőlőnek nevezzük, mégis színétől függően más-más anyagokat tartalmaz egy szőlőszem. Lássuk milyen hatással van szervezetünkre…

Szőlő gyógyhatása: Nyakunkon az ősz és a szüret időszaka. A szőlő egy csodálatos sokrétű gyümölcsünk, melynek számtalan jótékony hatása van…

Kovászos uborka készítése Nyáron sokan készítenek a nagy melegben kovászos uborkát. Az ízletes csemege nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is.…

A paradicsom élettani hatása: A paradicsom a benne található vitaminoknak és likopinnak köszönhetően az egyik legnépszerűbb zöldségünk. A veteményes kertek…

Általában könnyen meg tudjuk állapítani gyümölcsök/zöldségek esetében melyik, mikor érett. Fontos azonban azt is tudni, melyik utóérő. Ez alapján tudunk…

A fogyókúrázók egyik kedvenc finomsága a cukkini. Ez a zöldség nem csak arról híres, hogy kevés a kalóriatartalma, emellett számtalan…

Csizmadia Dalma Dóra pszichológust kérdeztük az étkezési zavarokról (anorexia, bulimia, túlsúly), azok okairól, kezelésükről. Étkezési zavarok: Először is tisztázzuk, mi…

Ha egészségesen szeretnél élni, táplálkozni, nagyon fontos a szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztása. Vásárolj a helyi őstermelői piacon hazai gyümölcsöt…

A candida diéta lényege: A candida diéta nem szól másról, mint az emésztés helyreállításáról, az étrendi kiegyensúlyozatlanság megszüntetéséről. A candida…

A jó idő beköszöntével érdemes rendszeresen kilátogatni a piacra és a friss szezonális zöldségekből bevásárolni. Tavasszal nemcsak a méregtelenítés a…

A dió egész évben ízletes kiegészítője étkezéseinknek. Szellős, hűvös helyen a feltöretlen dió sokáig tárolható. Királynői termetű fája minden nagyobb…