A fiatalság megőrzésének titkai II. – Hogyan élhetünk legalább 100 évig?

90eves no

Minden ember tulajdonképpen egy teljesen egyedi rezgésszámú elektromos erőtér. Ha elektromos erőterünk rezgésszáma harmonikus, egészségesek vagyunk, ha diszharmonikus, megbetegszünk. Minden gondolatunk, minden érzésünk változást idéz elő energetikai állapotunkban. Bármikor képesek vagyunk arra, hogy tudatosan pozitív irányú változást idézzünk elő benne, de akár arra is hogy negatív változást. Ez utóbbi esetben idézzük elő betegségeinket.

 

90eves no

 

Az életkedvhez vezető első lépés, hogy szeressük a testünket!

Fontos, hogy egy életre szóló szövetségest lássunk benne, mert testünkhöz való viszony alapvető feltétel az élethosszig tartó egészség és életerő eléréséhez.

Ne önmagában az legyen a célunk, hogy karcsúbbak, erősebbek, ruganyosabbak legyünk, hanem kössünk békét vele, bánjunk tisztelettel és szeretettel, hiszen nincs belőle másik. Nem azáltal teszünk szert eszményi testalkatra, hogy elfogadjuk, hanem úgy érhetjük el, hogy mi magunk alkotjuk meg.

 

Hulladék a testben

Az emberi test sejtjei saját anyagcseretermékébe fullad bele, ha nem működik a cellák közötti hulladékszállítás. Még pedig azért nem működik, mert nem megfelelő vizet fogyasztunk, olyat, amelynek hosszú molekulaláncai nem tudják áttörni a cellák falát. A sejt az összeomlást elkerülendő osztódni kezd, ugyanakkor a hulladék is osztódik, így minden új sejt hulladéklerakatként kezdi életét.

Hasonló folyamat megy végbe a szellemi területen is. A negatív gondolatok negatív életkörülményeket idéznek elő, amelyek károsan hatnak vissza gondolkodásunkra. Az eredmény: örömtelen élet, végső esetben depresszió. A zavaros érzések az érzelmi területen is nyomott hangulathoz vezetnek és állandósuló nyomott kedélyállapotot idéznek elő. Ez csökkenti az aktivitást és elveszi az életkedvet.

Ám ha valaki derűs lélekkel él, annak öröm a létezés.

 

Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy pár nap alatt érzékelhető változásokat éljen meg közérzetét és életerejét illetően. A szervezet regenerációs képessége és életereje jelentős mértékben függ a lehető legtermészetesebb, kiegyensúlyozottabb táplálékbeviteltől. A testben felhalmozódó mérgező hulladék mennyisége elképesztő méreteket ölthet. Sokan akár 25kg mérget is hurcolhatnak magukban. Nem egyszerűen táplálékot kell magunkhoz vennünk, hanem valódi élelmiszert, azaz több zöldséget, gyümölcsöt, dióféléket, és olajos magvakat, mert csak az életteli élelmiszer táplálja helyesen az eleven szervezetet. Ételeink legyenek mindig frissek és természetesek. Különben folyamatosan beteggé esszük magunkat.

 

Szervezetünket tehát háromféle anyaggal tápláljuk és formáljuk: a táplálékkal, melyet megeszünk, a levegővel, melyet belélegzünk, és a benyomásokkal, melyeket befogadunk. Ezekből az anyagokból nyerjük az életenergiáinkat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here