A szolárium előnyei, hátrányai

0
1879
A szolárium előnyei, hátrányai
A szolárium előnyei, hátrányai

A szolárium előnyei, hátrányai: Kora tavasszal megtelnek a szoláriumok, hiszen mindenki szeretne egy kis alapszínt a bőrének, hogy jól mutasson majd a lenge kis ruhákban. Ha azon gondolkozol elmenj-e barnulni a nyári strandszezon előtt, mi segítünk választ adni erre a kérdésedre.

Hogyan kezdd el?

Ha fehér bőrű vagy és télen sem jártál szoláriumba mindenféleképp mélybarnító gépet válassz és oda is csak 4-5 percre feküdj be. A fokozatosság fontos, hiszen így nem terheled meg a bőrödet. Ha már van egy kis alapszíned emelheted a perceket, sőt váltakoztathatod a gyors-és a mélybarnító gépeket. A sminked mindig mosd le szoláriumozás előtt. Hetente egyszer használj bőrradírt. Ez segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, valamint elősegíti az egységes barnulást. Ha előtte nem is kened be magad, a szoláriumozás után mindenféleképp használj jó minőségű hidratáló testápolót, hogy ne száradjon ki a bőröd. Most már minden szoláriumban lehet kapni előtte és utána használható krémet is.

A szolárium előnyei,hátrányai
A szolárium előnyei,hátrányai

Mi a különbség, gyorsbarnító és mélybarnító között?

Bár a gyorsbarnítótól hamar jó színünk lesz, mégsem olyan tartós az eredmény. A gyorsbarnító gépek általában akkor jók, ha nagyon hamar szeretnénk látványos eredményt elérni.

A mélybarnítóval sokkal hosszabban tartó bőrárnyalatot érünk el. Ráadásul az érzékenyebb bőrűek is használhatják.

A szolárium előnyei, hátrányai:

Segíti a bőrt felkészíteni a nyáron tapasztalható intenzív napsugárzásra. Az UV fény hatására fokozódik a szervezetben a D-vitamin termelődése. Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit. Nyugtatóan hat az idegrendszerre és elősegíti a pigmentképződést, azaz a barnulást.

A heti több mint két alkalommal, vagy egyszerre túl hosszú ideig történő szoláriumozás szárítja és károsítja a bőrt. Ha átesünk a ló túloldalára rövid időn belül észrevesszük a bőröregedés első jeleit, azaz a ráncok kialakulását. Sajnos a túl sok szoláriumozás a bőrrák kialakulását is elősegítheti.

Szolárium előnyei,hátrányai
Szolárium előnyei,hátrányai

Jó tudni:

Gyantázás, epillálás után egyből nem szabad befeküdni a szolárium gépbe, mert megéghet a bőr. Ilyenkor érdemes várni egy, másfél napot, addig regenerálódik a bőrszövet.

A szolárium nem ajánlott:

A kismamáknak, nagyon fiataloknak, azoknak, akik rendszeresen szednek olyan gyógyszert, ami fényérzékenységet okoz. Valamint a nagyon fehér bőrűeknek, anyajegyeseknek, szeplősöknek sem. Továbbá láz, súlyosan gyulladt, aknés bőr esetén és operáció után sem ajánlott.

Szem védelme

Ha nem is akarod felvenni a védőszemüveget szoláriumozás közben, legyen a kezed ügyében. Hiszen ha védőszemüveg nélkül nyitod ki a gépben a szemed károsodhat a látásod.

Le az ékszerekkel!

Nem szabad magunkon hagyni ékszereinket, hiszen a barnulás közben átforrósodott ékszereink égési sérüléseket okozhatnak bőrünkön.

Kérd ki szakértő véleményét!

Mielőtt elkezdenél szoláriumozni mindenképp kérd ki bőrgyógyászod véleményét. Ő ellát mindenféle hasznos tanáccsal és arról is tájékoztat mennyit szoláriumozhatsz egy hónapban, egy évben.

Válassz jó szolárium szalont!

Csak olyan helyre menj, ahol megfelelő higiéniás feltételeket biztosítanak, valamint jó minőségű, rendszeresen cserélt csövekkel rendelkező gépek vannak. A higiénia azért is fontos, hiszen a nem jól fertőtlenített, tisztított gépekben könnyen összeszedhetünk gombás fertőzést.

Dinetta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here