A hajhosszabbítás módszerei

Régóta szeretnél már hosszú és dús hajat, de egyszerűen nem nő megfelelően, vagy éppen csak annyira vékonyszálú, hogy letörik folyton? Ha te is ezzel a problémával küzdesz érdemes kipróbálnod a hajhosszabbítást. Összegyűjtöttük a különböző módszereket, technikákat, amivel te is egyik napról a másikra gyönyörű hajkoronára tehetsz szert. 😊

Mégis hogyan készül a póthaj?

hajhosszabbítás
hajhosszabbítás

Általában úgy, hogy a nagyon hosszú hajú emberek úgy döntenek megválnak hajkoronájuktól. Mielőtt persze a szakember levágná megvizsgálja mennyire egészséges és szép a haj, majd, ha elégedett a hajjal copfba fogja és levágja. Ezt követően a tömegtől, hossztól függően kifizeti a haját levágató ügyfelet. Ezután a levágott hajat megtisztítják, kifertőtlenítik. A hajszáltöveket pedig egy irányba rendezik, hiszen, ha összevissza állnak akkor nem lehet vele dolgozni, összegubancolódik.

Olcsó húsnak híg a leve…

Természetesen az emberi haj nem olcsó és ha tényleg jó minőségű, igazi emberi hajat akarunk érdemes üzletből vásárolnunk és az internetet elkerülni. Az üzletekben láthatjuk, megtapinthatjuk a hajakat, amiből sok minden kiderül. Persze fontos a megfelelő póthajas szakember kiválasztása is!

Mégis mennyibe kerül?

hajhosszabbítás
hajhosszabbítás

Általában 100 grammonként adják meg a hajak árát és függ a hossztól, színtől is. A természetes sötét színek olcsóbbak a világosak pedig sokkal drágábbak. Átlagosan a jó minőségű 100 gramm hajért 50-60 ezer forintot is elkérhetnek. Ma már persze lehetőségünk van keleti hajak közül válogatni, amit a megfelelő szakember nagyon szépen ki tud világosítani és színre festeni, ha szükséges. A keleti hajak természetesen olcsóbbak.

Csatos póthaj

hajhosszabbítás
hajhosszabbítás

A hajat összevarrják különböző méretű sorokra, majd csatokat helyeznek rá. Ezeket a sorok méretétől függően kell felcsatolni a hajba. Bár egyszerűen hangzik itt sem árt először szakember segítségét kérned, hogy elsajátítsd a módszert. Az előnye, hogy kíméletes technika, valamint bármikor megszabadulhatsz tőle. Nem kell háromhavonta újra rakatni a hajad, elég, ha mindennap újra csattozod. Hátránya, hogy nehéz benne aludni, valamint a felrakása sem egyszerű.

Mikrogyűrűs hosszabbítás

hajhosszabbítás
hajhosszabbítás

Az egyik legnépszerűbb technika, hiszen kíméletes és három-négy hónapig nincs vele gond. Az apró gyűrűkből rengeteg színű van, így könnyen találsz a hajad színével megegyezőt, ami teljesen beleolvad hajkoronádba. A póthajat vékony tincsekre szedik, keratinnal összetapasztják aztán gyűrűk segítségével felhelyezik a te vékony tincseidre.

Varrás

hajhosszabbítás
hajhosszabbítás

A legrégebbi és legolcsóbb technika. Mostanra már elavult eljárásnak számít. A hajadat sorokra választják és apró parkettafonásokat készítenek. Erre pedig cérnával rögzítik a póthaj sorokat. Hátránya az, hogy kitüremkedik a természetes haj alól, így nem túl esztétikus technika. Továbbá legalább két havonta kell cserélni, hiszen a sorok alatt berasztásodhat a haj.

Hőillesztés

Keratinnal 160 fokos hővel rögzítik a tincseket a saját hajhoz. Akár 3-4 hónapig is viselhető. Viszont, ha nem jól csinálják nagyon roncsolhatja a hajat és a leszedése sem egyszerű. Bár vannak, akik erre a módszerre esküsznek. Ha esetleg a hőillesztés mellett döntesz, mindenféleképp olyan szakembert válassz, aki a legmodernebb anyagokkal dolgozik, hogy ne károsodjon a hajad.

Mikrohüvely

Easilocks Hair Extensions Blonde

Az egyik legmodernebb technika. Kíméletes és a megfelelő mennyiségű takaró haj alatt szinte teljesen észrevétlenek maradnak az illesztések. Így szinte bármilyen frizura elkészíthető belőle. Nem terheli a hajhagymákat, nincs hőhatás, oldószer. Az illesztések bírják a festést, hőhatásokat, ápolószereket.

Jó tudni:

hajhosszabbítás
hajhosszabbítás

A póthaj gyönyörű szép és nem károsítja a hajat, ha jól van elkészítve. Ezért nagyon fontos, hogy mindig a legjobb szakembert válaszd hosszas utánajárást követően. Ha vékonyszálú, kevés és rövid hajad van ideális lehet számodra, hogy szebbé varázsold hajkoronádat. A póthaj alatt akár szépen meg is nőhet. A dús hajkorona önbizalmat ad. A póthaj élettartama körülbelül egy év, de ha nagyon vigyázol rá lehet hosszabb is. Mielőtt belevágsz gyűjts össze egy kis pénzt, hogy ne terheljen meg a kiadás.

Dinetta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here