Restart (Cikkíró verseny)

powe

 

Újrakezdés. Az a szó, ami hallatán vagy egy tiszta, új élet jut eszünkbe, vagy pedig egy újabb elbaltázott kapcsolat, házasság, munkahely.

Lehet-e könnyű? Mindig, minden lehet könnyű, ez csak attól függ, hogy mi magunk hogyan állunk a dolgokhoz. Könnyebben tudjuk venni az akadályokat, ha elfogadjuk: az életben minden múlandó (igen, még a száz éves anyósunk is). A legtöbb ember elrontja az újrakezdést. Azt hiszik, ha holnaptól egy új lakásban, új hálóingben ébrednek, és kávé helyett zöld teával kezdik a napot, minden más lesz, és nem éri őket utol a múlt. E sorok írója is rohant már a fodrászhoz szakítás után, hogy aztán az új frizura okozta eksztázis elmúltával visszasüllyedjen a szánalmas, szürke kis élete mocsarába, ó igen.

powe

Az egyetlen megoldás a könnyű, legalábbis könnyebb újrakezdésre, ha nem magára az eseményre koncentrálunk, hanem önmagunkra. Szörnyű dolog, ha a szépen felépített közös kis álomvilágunk darabjaira hullik, de fontosabb kérdés, hogy mi magunk hogyan éljük ezt meg. Mit érzünk legbelül? Dühösek vagyunk, szomorúak, megalázottak, esetleg megkönnyebbültek, vagy egyenesen felszabadultak? Remek! Ezek az érzések elég energiát adnak az újrakezdéshez. Határozzuk meg magunkat, a betöltött szerepünket az új életünkben. Mit hoz nekünk a megváltozott helyzet? Mit tartottunk meg a régi életünkből? Mik az új céljaink, feladataink, álmaink? Mert kell, hogy legyenek. Akárhogy is szerettünk valakit, lehetett ő az igazi, a nagy szerelem… akkor sem ér annyit, hogy a hiánya romba döntse mindenünket. Úgyis mindig az lesz a nagy Ő, akivel éppen együtt élünk, és a nagy érzelmek közepette úgysem fog eszünkbe jutni, hogy még tartogathat valami jobbat is az élet számunkra.

Nem szabad a kapcsolatunkra, házasságunkra egy természetes dologként tekinteni, ami már örökre a miénk. Ha megértjük, hogy még a legbiztosabb talpakon álló kapcsolat is véget érhet egy pillanat alatt, képesek leszünk úgy vigyázni rá, hogy soha többet nem kell megnyomnunk azt a bizonyos restart gombot.

 

Adjiii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here