Lehet-e könnyű az újrakezdés… Vele? (cikkíró verseny)

magany

Folytatni könnyű… Homokba dugni a fejünket, nem tudomást venni a hibáinkról, a tévedéseinkről, és az összes problémánkról. Arról, hogy zavar, ha mással beszél, vagy barátkozik, esetlegesen már félre is lépett. Arról, hogy nem kér bocsánatot, ha megbánt, vagy arról, hogy mellőzve érezzük magunkat. Elfelejteni, hogy betegesen féltékenyek vagyunk, vagy, hogy nem hagyunk teret a másiknak, és Ő úgy érezheti, hogy megfojtjuk. Ezt könnyű. Könnyű a megszokás kényelmességébe süppedni, és szépen lassan megmérgezni a kapcsolatunkat az örökös beletörődéssel, és azzal, hogy az, hogy velünk van, pont elég nekünk.

 

Újrakezdeni más. Az újrakezdés arról szól, hogy megoldjuk a problémákat, vagy legalább is mindent megteszünk annak érdekében, hogy megoldódjanak. A hibáinkon megpróbálunk változtatni, és az ő hibáit megbocsátjuk. Az alapoktól kezdjük el újraépíteni kapcsolatunk általunk lerombolt várát. Újra meghódítjuk szívünk választottját, kiharcoljuk a bizalmát. Újrakezdeni nehéz… Csak azok képesek egy kapcsolatot újrakezdeni, akikben megvan a kellő kitartás, akarat, szeretet és szerelem.

Persze lehetnek, akik azt mondják, ha két ember igazán szereti egymást, akkor nem szakítanak. Azonban, ha jobban belegondolunk, egy kapcsolat nem csak szerelemről szól. Kell még hozzá feltétlen bizalom, tisztelet, és, ami talán a legfontosabb, és legnehezebb is egyben, kompromisszumok sokasága, és olykor lemondás. Pusztán szerelemmel nem lehet fenntartani egy komoly kapcsolatot, hiszen a szerelem kiszámíthatatlan. Szeszélyes. Lángja egyszer fellobban, majd szeretetté szelídül, és később újra szenvedélyes tűzzé nőheti ki magát. A tűz kevés, mert, ha elhalványul, és nincs meg bennünk a kellő mennyiség a többi adalékanyagból, akkor kezdődnek a problémák, és véget érhet a kapcsolat úgy, hogy közben legbelül még szeretjük a másikat.

 

maganyÚjrakezdeni sosem könnyű, de lehet. Hiszen valójában mindent lehet, csak akarni kell. És, hogy kell-e? Aki tudja milyen érzés minden nap könnyes szemmel elaludni, miközben Rá gondol… Aki tudja, hogy mennyire lehet egy plüssmackóhoz görcsösen ragaszkodni, csak mert olyan illata van, mint Neki… Aki tudja milyen minden reggel új reményekkel telve ébredni, hogy talán eljött a nap, mikor rájön, hogy még mindig szeret, az tudja azt is, hogy ha végre eljön ez a nap, akkor azt nem szabad elszalasztani. Ha a sors megajándékoz minket egy második eséllyel, azzal élni kell!

 

Meg kell tanulni meglátni és megoldani a problémákat, belátni a hibáinkat, tévedéseinket, meg kell bocsátani. Ha mindez sikerül, akkor a második felvonás sokkal szebb lehet, mint az első valaha volt.

A cikkíró versenyre beküldte: Horváth Vivien

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here