Lehet-e könnyű az újrakezdés? (Cikkíró verseny)

lonely2

 

A válasz egyszerű: soha, semmilyen körülmény között nem, kizárt, lehetetlen.

Ezek azok a szavak amik először megfogalmazódnak benned amikor hazaérsz munkából és a félig kipakolt lakás vár. Ennél már csak az rosszabb, hogy tudod a maradék korábban nem tetsző, utált darab („Nem illik a többi bútorhoz az a csúnya régi fotel!”, „Sose akartam tévét és most a szoba közepén figyel…”) most egy perc alatt a szívedhez nő és nem akarod soha többé elengedni, pedig a következő hétvégén azok is eltűnnek majd.

Leülsz a ronda fotelbe és csak bámulsz magad elé percekig. Nem is gondolkodsz, csak meredten nézed a közös kutyátokat ahogy alszik.

lonely2

Mit tehetsz ilyenkor?

A: kinyitod az ablakot, kidobod rajta a fotelt és utána ugrasz
B: felhívod a most már volt barátod és a Niagara-vízesésként áramló könnyeidet törölgetve elhabogod neki, hogy még mindig szereted és könyörögsz egy utolsó esélyért
C: lehúzod a redőnyöket és a sötét szobában betakarózva fekszel napokig
D: felhívod a barátnőid és elmentek bulizni

Meglepő módon én mindig is a C-t választottam. Hiszem, hogy kell néhány nap amikor csak fekszel és átgondolod az elmúlt hetek, hónapok történéseit, egy gyász időszak amikor nem kell senkinek megfelelned, mert valljuk be, bár anyukád és a barátnőid vígasztaló szavai jól esnek („Mindig is mondtam, hogy jobbat érdemelsz!”) mégis úgy érzed elvárják tőled, hogy tedd túl magad a történéseken, hiszen az élet megy tovább, de te ezt a szakítást követően egyáltalán nem így gondolod.

Te vagy az egyetlen aki tudja mi miért történt és mi vezetett oda ahol most vagy, így adj magadnak néhány napot és ne foglalkozz azzal mit gondolnak a többiek. Azt viszont tartsd észben, ha letelik az a pár nap lábra kell állnod és folytatnod kell az életed.

Mivel az elmúlt éveidben csak Ő érdekelt és csak Vele akartál lenni ülj le egy kávé mellé és írj egy listát mi az amit szeretsz csinálni a szabadidődben és gondold át ki az aki elkísérhet ezekre a programokra. A lista minimum tíz pontból álljon. Meg fogsz lepődni mennyi minden érdekel és hogy ezek mennyire a háttérbe szorultak az utóbbi időben.

Ne feledd, a munkád sajnos senki nem végzi el helyetted. Tűzz ki magad elé egy napot amikor bármennyire is rossz hangulatban vagy igenis be fogsz menni dolgozni és meg fogod csinálni a teendőid, még pedig nagyon is jól. Különben is dolgozni szakítás után több szempontból is jó. A munkaidővel eltelik a napod nagy része, tehát azt az időt sem otthon töltöd sírva, hanem valami hasznosat teszel. A munkahelyi közeg és kollégák elvonják a figyelmed az amúgy nem túl fényes belső világodról. Ebédidőben eszel. Mert ugye valljuk be egyedül otthon nincs kedved enni se délben, se este.

Amikor már eljutottál oda, hogy bemész dolgozni, megvan a lista a szabadidős tevékenykedéseidről és érzed magadban a lelkesedést, hiába kicsi mégis ott van, elindulsz egy olyan úton amire már azt mondják, napról napra jobb lesz. Higgy nekem, ez tényleg így van. Ha megtanulod, hogy egyedül is teljes életet tudsz élni, büszke leszel magadra és képes leszel megtalálni azt az egyensúlyt, amit eddig csak egy másik ember bevonásával értél el. A büszkeség magabiztosságot ad. Az egészséges
magabiztosság vonzóvá tesz. Ne akarj azonnal valaki mást magad mellé. Élvezd, hogy egyedül is kezd kiteljesedni körülötted a világ és a legfontosabb ebben a világban csak Te vagy.

 

Borbély Csilla

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here