Elhagytak, de túl akarom élni! (Cikkíró verseny)

lonley

Tegnap még vele ébredtél, az ő testét ölelted félálomban. Most viszont hideg és kopár minden. Elhagyott. Túl lehet ezt élni?

Most úgy érezzük, hogy vége a világnak, odalett minden és ez az állapot már soha többé nem fog megváltozni. Folyton csak rá gondolunk, arra, hogy kivel lehet, most éppen mit csinálhat. Talán a fogát mossa éppen, vagy már a munkahelyén van? Biztosan csajozik és elkérte a számát annak a fekete hajú kolléganőjének akivel a múltkor annyira röhögcséltek.

Ne aggódj, nem vagy egyedül a képzelgéseiddel! Szinte mindnyájan ugyanezt gondoljuk amikor szakítanak velünk, és azt kell mondjam, ez teljesen természetes az első időszakban. A szakemberek szerint a szerettet fél elvesztése megegyezik azzal az érzéssel amikor gyászoljuk egy elhunyt hozzátartozónkat. Nem szabad ostoroznunk önmagunkat, hisz minden egyes fázist meg kell élnünk ahhoz, hogy túl legyünk a veszteségen. Ilyenkor nem eszünk, nem tudunk aludni, folyton agyalunk hogyan szerezhetnénk őt vissza.

lonley

A legjobb ha pár napig azt teszed amihez csak kedved van. Senki nem fog érte haragudni, ha esetleg hangulatváltozásaid vannak, vagy éppen nincs kedved semmihez és csak gubbasztanál a takaród alatt. Tedd csak meg nyugodtan! A lényeg, hogy add ki magadból a bánatodat, most ez segít átbillenteni a fájdalmon.

Viszont fontos, hogy ebben az állapotodban ne időzz túl sokat, ne süppedj bele az önsajnálatba. Néhány nap múlva, újra bele kell nézni a tükörbe, feltenni a szép sminket és felhúzni a kedvenc ruhádat. Segíthet az is ha elpakolod a rá emlékeztető dolgokat a lakásból, elég csak eldobozolni, hogy ne legyenek szem előtt. Ha úgy érzed később szükséged van rájuk, akkor visszarakhatod őket a helyükre, de halkan megjegyzem, ez később már eszedbe sem fog jutni. Ami még segíthet ilyenkor, az az összes eddig használt illatod lecserélése. A tusfürdőd, a testápolód és az öblítő is ide tartozik, hisz minden illatot az agyunk automatikusan hozzá köt. Hidd el, ez nagyon jó kis praktika, érdemes ezzel is megpróbálkozni.

Aztán kis idő elteltével ráébredünk, hogy ő tette ki a napunk nagy részét, vártuk mikor ér már haza, vacsit készítettünk neki, vasaltuk a ruháit. Ezt az időt most végre magunkra tudjuk fordítani. Egy illatos fürdő, egy régóta vágyott könyv elolvasása, vagy akár a kedvenc filmünk megnézése a meccs helyett, mind mind kedvünkre való lehet ilyenkor.

Ne feledjük, egy párkapcsolatban két külön ember személyisége forr össze. Ha nagyon ráépítetted az életed az övére, akkor az elválás sokkal nehezebben megy, mert nélküle semminek érzed magad. Ez egy újabb tapasztalat lehet ahhoz, hogy legközelebb kicsit jobban megőrizd a szuverenitásod, te önmagad is tartópillére légy a kapcsolatodnak és ne függj a másiktól. A szakítások mind veszteségek, de cserébe adnak is valamit. Fejlesztik a lelki erődet, hogy ennél sokkal durvább dolgokat is túlélj majd életed során, fokozzák az önismereted, lelkileg erőssé tesznek.

Nagyon nehéz túlélni, de hidd el túl lehet!

 

Ibike

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here