Az ismerkedés kulisszatitkai (cikkíró verseny)

kozos_celok

Egy este a kedvenc szórakozóhelyen, egy pillanat, egy félő összenézés és tudjuk ő az, akit mindenképp meg kell ismernünk. Általában így kezdődik… vagy mégsem?

 

Alapvetően az ember társas lény, ebből kifolyólag mindenki vágyik egy társra, akivel megoszthatja örömét, bánatát. De hol ismerkedünk manapság? Sok embernek problémát okoz hol is találhat rá a szerelemre. Mai felgyorsult világunkban egyre népszerűbbek a társkereső és a közösségi oldalak. Így könnyebb elkezdeni az ismerkedést, és ha már megvan a kölcsönös szimpátia, jöhet a személyes találkozó. Nem csak az idősebbeknek, a fiataloknak is egyre nehezebb az ismerkedés. Szórakozóhelyen nehéz kommunikálni, ha az utcán megtetszik valaki, csak úgy nem megyünk oda hozzá, hogy: „Szia! Van kedved ismerkedni?” Talán félünk a visszautasítástól, hiszen senki sem szereti azt érezni, hogy nem elég jó a másiknak… Így a legtöbb esetben marad az online társkeresés, hiszen manapság mindent az internet segítségével bonyolítunk, miért pont ez lenne a kivétel?

 

Na de ha már eljutunk a személyes találkozásig, kezdődhet vagy folytatódhat az ismerkedés, amely a legizgalmasabb fázis egy kapcsolat elején. Mit vegyek fel az első randira? Miről fogunk beszélgetni? Nem lesz-e kínos csend? Ezek a kérdések mind foglalkoztatják az első találkozás előtt a férfit is és a nőt is. Majd a randi végén vajon elcsattan-e az első csók, megfogja a kezem? A randi után felhív-e, mikor hív vagy én hívjam? A nők többsége „ráparázik” erre a kérdésre, különösképpen, ha nagyon bejön neki az illető férfiú. Mi nők okulva az előző kapcsolatból szeretnénk most mindent tökéletesen csinálni és sokszor pont ezzel bonyolítjuk túl a dolgot. Alapvető kis trükk -főleg az ismerkedés elején- hagyni a férfiak „vadász ösztönének” kiteljesedését. A titokzatos nőkért mindig is oda voltak a férfiak (lásd: Kleopátra, az ízig-vérig nő). Csak akkor tudjuk fenntartani a férfiak érdeklődését, ha hagyjuk, hogy küzdjenek értünk. Sok nő már az elején elrontja a kapcsolatot, hamar beleéli magát a „királylány” szerepbe, nem lépésről-lépésre halad az ismerkedés, pár hét után már esküvőt és családot tervez, hisz megtalálta élete párját. Szép is lenne, ha minden így induló kapcsolat egy életre szólna… Mindenre időt kell szánni, az ismerkedésre is, hiszen a legszebb dolog, amikor megismered a másikat, az apró kis dolgait, a szokásait, a hibáit (amit még szeretni is tudsz) és egyszer csak rájössz szerelmes vagy. Minden percben hiányzik, legszívesebben vele töltenéd minden idődet és csak rá tudsz gondolni. Úgy érzed ez az érzés örökké fog tartani.

 

kozos_celokMinden új kapcsolat tiszta lappal indul és ez a szép az egészbe. Bármilyen hibát követtünk el az előző párkapcsolatunkba, azokból tanulva, esélyt kapunk rá, hogy mindent másképp csináljunk, talán ezúttal a legmegfelelőbb ember oldalán. A múlton, az elkövetett hibákon már nem tudunk változtatni, de jövőben cselekedhetünk másképp. Tudnunk kell, hogy tökéletes kapcsolat nem létezik, Karinthy Frigyest idézve: „Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt.” De ha két ember tiszta szívből szereti egymást, ha azonosak a célok, mindkét fél kompromisszumképes és van bizalom a másik iránt, akkor megvan a lehetősége egy hosszú távú és jól működő kapcsolat kialakításnak.

 

Ui.: Ne feledjük: „A szív páros szerv, csak a párja egy másik embernél van”

 

Beküldte: agee85


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here