A sors fintora (cikkíró verseny)

anya37

Én sose voltam a végzet asszonya, és többnyire hiába vártam, hogy a kiszemelt férfi észrevegyen, ezért nem szerettem nő lenni, és haragudtam az összes férfira.

A felnőttkor küszöbén még nem tudtam, hogy már maga a fiatalságom vonzó lehet. Nem kezdeményeztem, nem használtam női praktikákat, és hálás voltam, ha valaki mégis felfigyelt rám, de több alkalommal is folytatás nélkül maradt az általam már randinak vélt egy estés találkozás.

Sok csalódás után – inkább némi szerencsével, mint tudatos tervezéssel – mégis révbe értem a házasságban, és két kislányom született. Anyatigrisként készültem, hogy felnövő lányaimat megvédjem a gonosz fiúk cselvetéseitől.

A kisebbik lányom, Lilla, teljesen az ellentétem. Nagyon szép, és ezzel tisztában is van. Sőt, meg tudja hódítani, akit szeretne! Alig töltötte be a tizenötöt, már ki is hirdette a Facebookon, hogy családi állapota: kapcsolatban. Lilla majdnem egy évig járt a fiúval, akinek a haverokkal való bulizás kitöltötte az életét, és csak hébe-hóba találkozott a lányommal. Lilla végre megelégelte, hogy örökké csak a sorára várjon, vagy megalkuvásként belevesse magát a nem éppen ínyére való kocsmázásokba. El is döntötte, hogy egy ideig nem fiúzik.

Pár hónappal később, a diáktüntetések idején került a képbe egy „ifjú forradalmár”, aki miatt Lilla szinglisége rövidre sikeredett. Ez a fiú anyai szívem minden vágyának eleget tett; kedves volt, talpraesett, közvetlen és láthatóan fülig szerelmes a lányomba. A teljes baráti körünk azonnal befogadta, de Lilla ennek ellenére, vagy talán éppen ezért hamar ráunt Lackóra. Az is lehet, hogy túl fiatal volt még egy ilyen komolyra forduló viszonyhoz, Lackó vele tervezte el a jövője minden pillanatát. Sejteni lehet Lackó elkeseredését, amikor a lányom szakított vele, és én menthetetlenül együtt éreztem a FIÚVAL. Szánalommal figyeltem kétségbeesett próbálkozásait, hogy visszaférkőzzön Lilla szívébe, és aggódtam érte, nehogy öngyilkos legyen. Ilyen erős, sajnálatból fakadó fájdalmat nem éreztem még a saját gyerekeim miatt sem. Erre nem voltam felkészülve, hogy a lányom okozta szerelmi bánat miatt fogok szenvedni.

Azért mégsem lettem teljesen fiúpárti, mert az idősebb lányomat most hagyta el egy szemtelen, undok fiatal férfi, gyakorlatilag magyarázat nélkül…

Talán lesz egy fiú unokám, és végre megértem az erősebb nem lelkének mozgatórugóit!

A cikkíró versenyre beküldte: Füles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here