Tiszta szex (Könyvajánló)

soma_mamagesa_tiszta_szex

A Jaffa Kiadó ajánlásával:

 

Ehhez mérhető írás csak egyszer látott napvilágot a magyar ég alatt, az sem magyar szerzőtől. Catherine Millet, az ismert művészettörténész saját szexualitásáról írt regénye az egész világot megdöbbentette merészségével. Nem véletlen, hogy negyvenöt nyelvre fordították, és egymillió példányban kelt el világszerte.

 

soma_mamagesa_tiszta_szex

Most pedig a mindenki által ismert SOMA hökkenti meg a magyar olvasót. A könyv azonban nem a meghökkentés, hanem a segítés szándékával íródott, és a legkevésbé sem a szerző szexuális életéről szól, azt csupán illusztrációként használja mondanivalójának megértéséhez. Az őszinteség azonban nem csak az intim részletekre értendő, hanem az egész könyvet áthatja. A szerző úgy mer beszélni erről a kényes témáról, mintha a legigazibb barátnőjével beszélgetne, akire rá meri bízni legféltettebb titkait.

 

Vannak persze olyan személyek, akik minden gátlás nélkül megmutatják meztelenségüket, sőt, hajlandóak szeretkezni is kamera előtt, de olyan, aki a lelkét meri ilyen mélységekig lemezteleníteni, ritka kivételként válik ki a sokaságból. Soma nem csak a ruháját veszi le, hanem a bőrét, a húsát is, és megmutatja zsigeri szinten a maga teljes belső valóságát.

 

Ezek a titkok most minden nő – és persze férfi – számára hozzáférhetővé válnak. Hálásak lehetünk az olvasásakor, mert az őszinteség segítségével közelebb kerülünk nem csak saját szexualitásunk megértéséhez, de végső soron egész lényünk megértéséhez. Gyógyító ez a könyv, gyógyítóbb, mint bármely szexualitásról szóló ismeretterjesztő könyv.

 

tiszta_sexok_okA könyvben szó esik a szüzességről, maszturbációról, orális szexről, orgazmusról, gruppenszexről és hasonlókról éppúgy, mint szerelemről, házasságról, hűségről, hűtlenségről, és a nők öntudatra ébredéséről. De vajon honnan veszi a bátorságot a szerző, hogy a tengernyi szexualitásról szóló könyv után még bármit is kínáljon az olvasónak? Elsősorban saját életének merészen megélt élményeire alapozva teszi ezt, de nagy tapasztalatokat szerzett a sok éve folytatott levelező tanácsadói munkája során is, valamint a csoportterápiáin, és magánemberként folytatott beszélgetéseinek eredményeképpen. Inkább ezrekben, mint százakban kifejezhető azoknak a nőknek, és férfiaknak a száma, akiknek élményeit – fájdalmait, örömeit – hallgatta ebben a témában. Mivel mindig is érdeklődésének a középpontjában állt a szexualitás, a gyakorlati tapasztalatok mellett a szakirodalom, és a művészet ide vonatkozó alkotásainak alapos megismerésének a vágya is ösztökélte, így állandóan gazdagította elméleti tudását is.

 

„Az a célom ezzel a rengeteg tapasztalatra épülő könyvvel a szexről, hogy adhassak valamit ahhoz, hogy szabadabbak, boldogabbak, teljesebbek legyünk. És hogy – ha csak egy icike-picikét is – felgyorsuljon az a folyamat, amiben jelen individualizálódó korunkban benne vagyunk. Azaz hogy a végletekből minél hamarabb visszakerüljön a szexualitás az őt megillető, méltó helyére, ahonnan eredendően indult.”

Köszönet és hála SOMÁNAK azért, amiért szinte életveszélyt is bevállalva mer önmaga lenni, amivel azt az útmutatást adja számunkra, hogy merjük élni saját sorsunkat. Egy kalaplevétel megilleti Soma családtagjait is, amiért hozzájárultak ahhoz, hogy megszülethessen ez a könyv mindannyiunk okulására. És örömére, mert a könyv a tanítás mellett felhőtlen szórakozást is ígér!

 

A könyv a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here