Könyvajánló: Légy a felesége!

LegyAFelesege2

„Lehet várni a mesebeli hercegre, de még neki is lyukas a zoknija.”

Lori Gottlieb: Légy a felesége! – A mesebeli herceg ritkán jön el könyvajánlója:


„Egy egyedülálló nő azt írta nekem, hogy nem a tökéletes, 10 pontos társat keresi – egy nyolcasnak is nagyon örülne. Sőt, éppen egy nyolcassal jár. Egy gond van csak: Mi van, ha ő egy másik nyolcast akar?

Rájöttem, hogy sok más nővel egyetemben nekem is pontosan ez a bajom. A levélíró beletörődött abba, hogy a mesebeli hercegre való várakozás helyett beérje a megfelelő társsal, de arról már sejtelme sem volt, hogyan is valósítsa meg ezt a gyakorlatban. Ahogyan nekem sem. Mert mit is jelent az, hogy legyenek reálisabbak az elvárásaink? Mennyi kompromisszum a túl sok kompromisszum? Hogy tudnánk eldönteni, vajon túl válogatósak vagyunk-e, vagy tényleg nem illünk össze a másikkal?

Mindenképpen választ akartam kapni ezekre a kérdésekre, ezért elhatároztam, hogy utánajárok a dolognak. Ez a könyv nem ad tanácsokat, nem társkeresőknek szóló kézikönyv. Azt írom meg benne őszintén, hogy miért nem úgy alakul a magánéletünk, ahogy elterveztük, és mi lehet ebben a mi szerepünk.”

 

LegyAFelesege2

 

Szereted a munkádat, remek barátaid vannak, szuper lakásban élsz, és randizni is mindig van kivel. Na és, ha nem találtad még meg az igazit! Előbb-utóbb úgyis belép az életedbe, nem igaz?

De mi van, ha mégsem? Sőt mi van, ha már megtaláltad, csak nem vetted észre?

Lori Gottlieb, aki hirtelen rádöbbent, hogy negyven évesen még mindig egyedül él, kimondta (mások helyett is) a kimondhatatlant: talán nem a mesebeli herceg után kellene futnia, hanem meg kellene állapodnia egy elég jó férfi mellett. Ideje újragondolni, hogy mire van szükségünk egy párkapcsolatban. Amíg nem késő.

 

„Végre egy intő mese mindazoknak, akik azon tűnődnek, vajon miért nem találták még meg az igazit.”

Jill Soloway

 

A Park Kiadó  népszerű Hétköznapi Pszichológia sorozatának legújabb kötete ITT vásárolható meg!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here