Élet a passzív-agresszív férfival (Könyvajánló)

elet a passziv agressziv ferfival

passziv agressziv boritoÉrzelmi hullámvasút – ez a lényege a passzív-agresszív férfiakkal kialakított kapcsolatoknak. A passzív agresszió személyiségzavar, egy olyan korszak termelte ki, amely már kevésbé fogadja el a férfiaktól a nyílt erőszakot. A passzív-agresszív férfi azonban továbbra is kontrollálni akarja a helyzetet a munkában és a családban. Saját erőtlenségét érzelmi függések kialakításával és hatalmi játszmákkal próbálja palástolni, félelem és harag által táplált indulatait pedig passzivitásba és elutasításba csomagolja.

Ez a viselkedésforma széles területen jelen van a magánélettől a politikáig, hatása romboló. A felszín alatt fortyogó érzelmi erőszak bénítólag hat minden családi és munkahelyi érintkezésre, legnagyobb áldozata azonban az ilyen viszonyban élő nő, a könyv ezért elsősorban őket szólítja meg.

A szerző számos esetleíráson keresztül mutatja be a passzív agresszió anatómiáját, kialakulásának lehetséges okait és működésének rafinált módozatait. A különféle életterületeken – párkapcsolat, család és munkahely – felmerülő problémákhoz saját praxisából merített megoldási mintákat is felvázol, ezért a könyv önsegítő kézikönyvként is használható.

Dr. Wetzler a következő problémák megoldásához ad tanácsokat:

– Hogyan kerüljük el, hogy Áldozatként, Főnökként vagy Megmentőként viselkedjünk a passzív-agresszív férfi mellett?
– Hogyan hozzuk napvilágra a félelmét és haragját?
– Hogyan segítsünk a passzív-agresszív férfinak, hogy jobb szerető, férj és apa legyen?
– Hogyan éljük túl passzív-agresszív játszmáit a munkahelyen?

 

A könyv a Jaffa Kiadó webáruházában megvásárolható: ITT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here