Szeptemberben a turisták hada hazautazik a Balatontól, megszűnik a nyári forgatag, de ettől még nem zár be a Balaton! Sokan vannak, akik éppen ezt az időszakot kedvelik a legjobban utazáshoz, pihenéshez vagy aktív kikapcsolódáshoz. Siófokon és környékén továbbra is számtalan élmény várja a vendégeket a napozás és fürdőzés örömein túl, amelyek felfedezésére érdemes több napot fordítani.

A legizgalmasabb látnivalók közé tartozik a Siófoktól jó órányi hajóúttal elérhető Tihany az Apátsággal és az erdő mélyén rejtőzködő barátlakásokkal. A remetebarlangokat feltehetően bazilita szerzetesek alakították ki maguknak a tihanyi félszigeten. Ha már itt járunk, ne hagyjuk ki a Babamúzeumot sem, amelyben népviseletbe öltöztetett porcelánfejű babákat, aprólékos gondossággal felszerelt babaszobákat, konyhákat, egyedi eszközöket, játékokat láthatunk.

tihany

 

Aki biciklizni vágyik, annak irány Zamárdi! A Kiserdő lankái között található a Szamárkő. Az erősen lekopott, hullámos felszínű sziklán egy vályúszerű mélyedés és ennek végén “tűzgödör” látható. A legenda szerint erre járt a gyermek Jézus Szűz Máriával és Szent Józseffel szamárháton. A Szamárkőtől kellemes sétával, a pincesoron nézelődve lehet feljutni a Kőhegy tetejére (219,8 m), ahol csodálatos panoráma tárul a kirándulók elé. Lent csillog a Balaton, kitárva minden szépségét, és el lehet látni Balatonkenesétől Tihanyon át a Badacsony bazalt-koporsójáig. Ősszel a gyönyörű színekbe borult fák és táj különösen lenyűgözővé teszi a térséget.

biciklizni

 

Az ősz a szüreti mulatságok ideje, hűsítő borospincékben koronázhatjuk meg balatoni pihenésünk élményeit. Szinte minden településen megjelennek kézműves és gasztronómiai sátrak, és színes programokkal szórakoztatják az idelátogatókat. Szeptember 23-24-én kerül sor a 2. Balatoni Hajós Napokra, október 6-8. között zajlik Siófokon a Halfesztivál, míg október 24-29. között a kultúráé lesz a főszerep a X. Kálmán Imre Emléknapokon.

siofoki halfesztival

 

Akik az aktív pihenés mellett különleges, kényeztető wellnessre és ínycsiklandó gasztronómiai élményekre is vágynak, azoknak mindenképpen érdemes az 57 szobás, családias Residence Balaton****superior Hotelt kipróbálniuk.

 

hotel residence1

 

A szálloda ajánlatai közül mindenki megkeresheti a számára legkedvezőbbet. Itt található a Balaton mini ínyenc birodalma, ahol minden hónapra jut egy-egy új ételkülönlegesség. A családi tulajdonban lévő szálloda étlapjáról természetesen a magyaros ételkülönlegességek sem hiányoznak. Aki kellemesen elfárad az izgalmas kirándulások után, annak a Hotel Residence Balaton****superior gyógyító energiái újból feltöltik testét és lelkét, hogy másnap felfrissülve újabb felfedezéseket tehessen a környéken.

hotel residence2

 

A szálloda már számos értékes-rangos szakmai díjat bezsebelt. A legfrissebb ezek közül a Tripadvisor utazási értékelő weboldal által összeállított Travellers' Choice Díj, amit 2015 után 2016-ben is elnyert, de a Magyar Turizmus Minőségi díját is megkapta. Az elismerések szinte mindegyike kiemeli a szálloda gasztronómiai kínálatát, a bőséges és ízletes választékot.

gasztronomia1

 

Residence-re fel! Foglaljon most!

Az év ezen időszakában több csomagajánlat közül is válogathat, az őszi hétköznapi ajánlatoktól, az ünnepi csomagokon át különféle wellness csomagokig.

13 hotel residence siofok hotel residence kulso residence wellness2 600

CSUPA WELLNESS – VÉGTELEN NYUGALOM – TENGERNYI BALATON

Hotel Residence Balaton****superior

8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 49.

http://balaton.hotel-residence.hu