Nem véletlen, hogy a barlangok és vizek városaként oly sokat emlegetett Tapolca egyik mesés környezetében kapott helyet Marton László Munkácsy- és Kossuth díjas szobrászművész alkotása, a Négy Évszak szobor, hiszen nem is szimbolizálhatná más jobban a Balaton-felvidék lábánál fekvő város sokszínűségét és azt a tényt, hogy Tapolcára minden évszakban érdemes ellátogatni.

 

negy evszak szobor

 

Nem kell a forró nyárra várni egy évet, hogy élvezetes, tartalmas és élményekkel teli legyen egy kirándulás, egy hétvégi kikapcsolódás, vagy akár egy hosszabb, regenerálódással, feltöltődéssel egybekötött pihenés, ugyanis Tapolca mindig tartogat az ide látogatók számára valami jó kis programot, lehetőséget.

 

Ősszel sem áll meg az élet Tapolcán

Nem lesz ez másképp idén ősszel sem. A forró nyári napok elmúlásával ugyanis jönnek a gasztronómiai fesztiválok, helyet kaphatnak a családi programok között a hatalmas séták a kisváros patinás falai között, megcsodálva a sok helyen felbukkanó kisebb-nagyobb szobrászati alkotásokat – mert jócskán akadnak -, de szép pillanatokat tartogat a Malom tó körüli kószálás is, és ha már tó, akkor egy kis csónakázás is élményszámba jöhet. Sőt, ne feledkezzünk meg a város alatt meghúzódó, 3280 méter hosszúságú barlangrendszer csodás világáról sem! A felújított tavasbarlang minden eddiginél szebb fényekkel, élményfotókkal, valamint egy modern látogatóközponttal várja a látogatókat, ahol a fogadóépületben egyedi kiállítás mutatja be a karsztvidék bámulatos világát, akár tárlatvezetéssel összekötve. 10 terem, kúszóbarlang, kőtapogató, térhatású fotók… szóval megannyi élmény a föld alatti életről a föld fölött, na és persze a kíváncsiaknak a föld alatt.

 

pelion barlang

 

Egy kis wellness pedig bármikor jöhet

S ha már esett szó a mesés környezetről, az élményekről és a pihenésről, akkor mindezt érdemes megspékelni néhány napnyi wellness élménnyel, mert hát valljuk be, hogy a kikapcsolódásról sokunknak a pancsolás jut először eszébe. A város központjában, 4 hektárnyi területén elhelyezkedő varázslatos park közepén bukkanunk rá a 4*-os Hunguest Hotel Pelion szállodára, ami azonban a pancsolás élménye mellett egyéb kalandokat is tartogat. Az indiánnyárban még a saját csúszdaparkjuk is üzemel, a napozó teraszon heverészni a szeptemberi nyárban is igazi felüdülés, az étterem és a grill terasz zamatos ételei varázslatosak, a hotel gyógy- és wellness részlegének kezelései, szolgáltatásai csodákra képesek, a Pinocchio gyermek klub animátorai pedig garantáltan lekötik a gyerkőcök energiáit.

 

hunguest hotel pelion kulso

 

Az őszi élményekért tehát nem kell külföldre utazni, hiszen kicsiny hazánk telis-tele van jobbnál-jobb és szebbnél-szebb helyekkel, közöttük pedig ott tündököl a bazalt hegyekkel körülölelt, Tapolcai medence kisvárosa, Tapolca.

 

Ízelítő a Hunguest Hotel Pelion őszi akcióiból:

1. Ismerje meg Ön is Tapolcát és a Peliont kedvező árakon!

 hunguest hotel pelion osz

 

bovebben

 

2. Fedezze fel a környék ízeit a Pisztráng fesztiválon megfűszerezve egy cseppnyi wellness-szel!

hunguest hotel pelion osz4

bovebben

3. Ünnepeljen velünk Pelion-módra az Őszi szünetben!

hunguest hotel pelion osz2

bovebben