Ébredéskor, ahogy kitekint a Hotel*** Írottkő ablakán, a Kőszegi-hegység horizontja a napfelkelte lilás-vörös színeiben pompázik. Az ajtón kilépve azonnal a regénybe illő műemlékházak és a Jézus Szíve templom üdvözlik Önt. Régmúlt idők hangulata 11 órai harangszóval, tündéri macskaköves utcácskák becsületkasszákkal, kristálytiszta levegő hegyi forrásokkal – mindez Kőszegen, a nyugati határszélen.

Kőszeg bájos főtere és történelmi belvárosa minden évszakban a kisvárosi miliő hangulatát kölcsönzi az ideérkezőnek. A látogatót megérinti a középkor varázslatos hangulata, az élettel teli természeti környezet szépsége és a hegység egyedülálló, szubalpin klímája.

hotel irottko kulso

 

Gazdag történelméből kiemelkedik az 1532-es török ostrom, amikor is a maréknyi várvédő Jurisics Miklós vezetésével visszaveri a százezres török hadsereg támadását. A történelmi Jurisics-várat mindenképp érdemes felkeresni, de egyaránt hatalmas élményt nyújt a közeli Lékai lovagi vár. Kőszegen található Magyarország legkisebb lakóháza, és az ország három patikamúzeumából kettő, de mindenkinek látnia kell a vármúzeumot vagy a kilátást a Hősok-tornyából.

 

hotel irottko koszeg6

 

A környék számos kirándulási és fürdési lehetőséget kínál. Várja a strandolni vágyókat az erdei tófürdő Rechnitzben illetve a gyönyörű természeti övezetben fekvő Burgi tó, de Bükfürdő és Lutzmannsburg kültéri és beltéri medencékkel, csúszdákkal is mindössze 20 km-re találhatóak a kisvárostól.

 

hotel irottko koszeg3

 

A környék autóval és kerékpáron is jól felfedezhető. Csodálatos panoráma nyílik az Óház kilátótól, jó idő esetén akár a Fertő-tóig, a Szulejmán kilátóból pedig Kőszeg középkori belvárosa tárul a látogató szeme elé.

 

hotel irottko oldalbannerbe

 

Legyen Ön is részese ennek az idilli pihenésnek, és kapcsolódjon ki az ódon házfalak között barangolva, vagy egy ízletes ebéd mellett a romantikus teraszok egyikén! Esténként pedig nincs is jobb annál, mint amikor a kisváros utcácskái megtelnek tündöklő fényekkel, a macskaköves járdákon falevelet fúj a szél, a vár felől egy kis cica hazafele kóborol Ön pedig mindezt áhítattal csodálja Kőszeg főterén, a Hotel*** Írottkő teraszáról.

Kapcsolódjon ki és felejtse el a rohanó világot! Találjon rá újra a csendre és a békére! Kőszeg a festői szépségű, barátságos kisváros felejthetetlen pihenést kínál Önnek.