Hétköznapjaink során is érdemes átgondolni, hogy valóban annyiszor szükséges-e gyógyszert bevennünk, mint ahányszor tesszük? A probléma, amelyet a tünet jelez, így megoldatlan marad. Hogyan kerülhetünk harmóniába magunkkal?

 

Ha fáj a fejünk, előbb gondoljuk át, hogy mitől lehet. A szervezetünk mindig okkal jelez, a tünetek, betegségek nyelvén figyelmeztet minket, amely figyelmeztetésre azonban nem mindig figyelünk, vagy nem értjük. Lehet, hogy túl sok feladatot vállaltunk, vagy napok óta alig alszunk, esetleg beláthatatlan kimenetelű konfliktusba bonyolódtunk.

 

fejfajas

 

Ha átgondoljuk a tünet lehetséges okait, utána még mindig úgy látjuk, hogy csak egy mód van a megoldásra, gyógyszerrel elnyomni azt? Így a probléma, amelyet a tünet jelez, megoldatlan marad.

 

Sokszor nem engedjük meg magunknak, hogy lazítsunk egy kicsit, pedig kulcsfontosságú, hogy harmóniába kerülhessünk önmagunkkal, így több erőt is gyűjthetünk. Erre mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb módszereket. Relaxáció, jóga, sport, zene, nevetés, társaság, hangulatos programok, lazító habfürdő… a lista végtelen hosszú lehetne.

 

Fordítsunk figyelmet magunkra, testünk-lelkünk meghálálja!


Írta: Csizmadia Dóra Dalma