Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 2 tábla tejcsoki
  • 1/2 tábla étcsoki
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre darált mák
  • 5 tojás
  • 17 dkg vaj
  • 1/3 bögre liszt
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • Szószhoz:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • kevés víz
  • cukor és fahéj ízlés szerint
  • kb. 2-3 ek kukoricakeményítő
  • vaníliafagyi
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzá a vaj és a kr. cukor.
Majd lehúzzuk a gázról és ha kihűlt egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, lisztet és mákot.
A tojásfehérjéket habbá verjük, 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan hozzá a többi.
165 fokon 50-55 percet sütjük.
Az üveg meggyet levével és kis vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat és cukrot és folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt.
Megvárjuk míg besűrűsödik és lehúzzuk a gázról.
Ha kihűlt, meglocsoljuk a tortaszeletet vele.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Nagyon könnyen elkészíthető különleges ízvilágú torta. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Suncika