Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt Piskóta:
  • 2tojás
  • 4evőkanál víz
  • 14dkg cukor
  • 10dkg liszt
  • 2dkg kakaó
  • 1csomag sütőpor
Krém:
  • 0,5l tej
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 2tojás sárgája
  • 1vanillia kikapart belseje
  • 0,5l natúr joghurt
  • 15dkg darált mák
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 l tejszín
  • 1 zacskó zselatin(Horváth Rozi,Lucullus)
  • fél üveg magozott meggybefőtt
Díszítés:
  • 3dl tejszín
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Először a piskótatésztát készítem el!
2 tojás fehérjét 6 dkg cukorral és 2 evőkanál vízzel kemény habbá verem.Majd a 2 tojás sárgáját 8 dkg cukorral és 2 evőkanál vízzel fehéredésig keverem.A lisztet a kakaóval és a sütőporral elvegyítem. Majd a fehér habhoz adagolom a sárga krémet és a lisztes keveréket.
Előmelegítem a sütőt 180fokra.Egy vajazott lisztezett tortaformába öntöm a masszát,majd kb:40 percig sütöm!
30 perc után tűpróbát végzek,ha nem ragad a massza elzárom a sütőt,de még 15 percig bent hagyom a nyitott ajtajú sütőben.
Míg sül a piskóta megfőzöm a krémet.
A tejet a vanilliával,a tojássárgájával, a liszttel simává keverem és felfőzöm.Ha levettem a tűzről akkor belekeverem a cukrot és a mákot.Ha kicsit kihűlt belekeverem a joghurt felét is.A tejszínt kemény habbá verem és ha kihűlt a krém akkor beleforgatom.

A kihűlt piskótát 2 szeletre vágom.A tortaformába beleteszem az egyik lapot.
A zselatint 1,5 dl vízzel gyöngyözésig melegítem,vigyázva nehogy forrjon.Ha levettem a tűzről a maradék joghurtot is hozzákeverem.A mákos krémhez öntöm.Az egészhez forgatom a meggyet is.
A tortaformába helyezett piskóta lapra öntöm a krémet. Újra piskóta lap.
Legalább 5 órára hűtőbe teszem,de az a legjobb ha egész estére.Másnap felverem a díszítésre szánt tejszínt és bevonom vele a tortát,persze miután kivettem a tortaformából!
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt A sok hozzávaló ellenére gyerekjáték az elkészítése.
És vigyázat:Egyszeri fogyasztása is függőséget okoz!:)))
alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: boxa