Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt A piskótához:
  • 8 tojás
  •  8 ek cukor (16 dkg)
  •  7 ek liszt (14 dkg)
  •  2 ek cukrozatlan kakaópor
  •  fél csomag sütőpor
  •  1 csipet só
A krémhez:
  •  1 cs csokis puding(főzős)
  •  20 dkg cukor
  •  10 dkg étcsokoládé
  •  15 dkg vaj
A bevonáshoz:
  •  20 dkg ét tortabevonó
Díszítéshez:
  •  színes smarties cukorka
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A piskóta elkészítése:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A kimért lisztet összekeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a kakaóport.
A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk, majd beleöntjük a tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krém készítése:
Megfőzzük a pudingot a tasakon előírtak szerint.
A vajat habosra keverjük a cukorral és az étcsokoládéval, majd ha a puding langyosra hűlt kanalanként a vajas csokoládéhoz keverjük.

A kihűlt tortalapot enyhén hullámosan ketté szeljük, majd 3 lapra vágjuk. A félkört egymásnak háttal fordítjuk, így megkapjuk a lepke szárnyait. A lapokat megtöltjük a kihűlt krémmel, majd a tortabevonóval bevonjuk az egész tortát. A lepke törzsét marcipánmasszából formázzuk.
A bevont torta tetszőlegesen díszíthető, én smarties cukorkákat tettem rá, hogy szép színes legyen.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt A lányomat leptem meg ezzel a saját készítésű tortával, ami pillanatok alatt elfogyott. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: baugie