Eddig megtekintve: %hit%  
puncstorta
hozzávalók
alt alt alt
alt Tésztához:
  • 12 db tojás,
  • 12 ek. víz,
  • 24 ek. liszt,
  • 24 ek. cukor
Töltelékhez:
  • körben leeső tészta,
  • 1,5 dl tej,
  • 3 ek. rumaromás víz,
  • 10 dkg darált dió,
  • 4,5 dl víz,
  • 22,5 dkg cukor,
  • 3 ek szilvalekvár +a lap kenéséhez
Díszítéshez:
  • Marcipánmassza (40 dkg kék és 5 dkg fehér),
  • ételfesték
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A gáztepsiben (38x30 cm) két 6 tojásos vízes piskótát készítek.

A formát mindkét lapból kivágom. (Ha valaki szeretné megcsinálni a sablont szívesen elküldöm)

A vízből és a cukorból szirupot főzök. A levágott piskóta darabokra ráöntöm, majd belekeverem a lekvárt, a diót, és a rumaromás vizet.

Az egész adag masszát elosztjuk az alsó piskóta lapon, majd rátesszük a felső piskótát.

A díszítéshez az egésze beborítjuk a kék marcipánmasszával, majd a többi részét a fehérből vágjuk ki és ételfestékkel színezzük.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Nagyon könnyen elkészíthető, isteni finom torta. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: loeb