Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt Csokoládétorta
Tészta: Ezeket felezve (két sütőlemeznyi tortalapot sütünk)
  • 8 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
Krém:
  • 30dkg vaj
  • 37 dkg porcukor
  • 7,5 dl tej
  • 3 ek. kristálycukor
  • 6 púpozott ek. liszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 tábla fehércsokoládé
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a sütőporral-, kakaóval elkevert lisztet. Előmelegített, közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha mindkét lap kihűlt, hosszában megfelezve 4 lapot kapunk.

Krém:
Az 5 dl tejet a kristálycukorral felforraljuk, 2,5 dl tejet pedig a liszttel csomómentesre keverünk, és amikor a tej felforrt beleöntjük és sűrűre főzzük. Gyakran megkeverve kihűtjük.

A puha vajat a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt főzött krémet több adagban belekeverjük.
Majd az így elkészült krémet megfelezzük, egyik felébe belekeverjük alaposan a kakaóport .A másikba pedig az olvasztott fehércsokoládét.

A két krémmel tetszés szerinti sorrendben megkenjük a lapokat, és az oldalát is ezzel bevonjuk.
Tetejére olvasztott étcsokoládét kenünk, és keményre felvert tejszínhabbal díszítjük.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Álomszerű a három csokoládé íz egybeolvadása a szájban, nagyszerű szülinapi meglepetés. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Fhajni