Eddig megtekintve: %hit%  
feketeerdo_torta
hozzávalók
alt alt alt
alt A tortalaphoz:
  • 50 dkg liszt,
  • 5 dl víz,
  • 12 ek. olaj,
  • 20 dkg barnacukor,
  • 4 késhegyni foszfátmentes sütőpor.
A fehér krémhez:
  • 3 csomag tejszínízű puding
  • 1 liter vaníliás szójatej,
  • 2-3 ek. kókuszolaj,
  • méz - ízlés szerint,
  • vanília, ízlés szerint.
A barna krémhez:
  • 6 ek. kukoricakeményítő,
  • 1/2 l szójatej,
  • 2-3 ek. karob,
  • 2-3 ek. barnacukor.
--
  • meggy, cseresznye,
  • mandulaszeletek.
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A tortalap hozzávalóit összeöntjük, kikeverjük és közepes lángon kb. 40-50 perc alatt kisütjük. (Ez a világ legegyszerűbb piskótája: nem kell bele habot verni, és várni, hogy feljön-e stb.:). Miközben sül, elkészítjük a krémeket: a szójatejet (1 dl kivételével) egy edénybe öntünk, és elkezdjük felfőzni. A pudingokat a maradék tejjel kikeverjük, majd amikor forr a növényi tejünk, beleöntjük a pudingokat. Sűrű krémet főzünk, mézzel, vaníliával ízesítjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a behűtött kókuszolajat. A karobkrémhez szintén feltesszük főni a szójatejet, és a karobot, barnacukrot, és a keményítőt egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. Amikor forr a tej, hozzáöntjük, összefőzzük. A fehér krémet háromfele osztjuk, a barnát kétfele. A piskótát kihűlés után hosszában három fele vágjuk. Az első (alsó) tésztalapra kenünk a vaníliás krémből, elsimítjuk. A karobos krémből csak kanállal "szaggatunk rá", és megszórjuk cseresznyével, meggyel. Majd piskóta, és újra kenünk-gyümölcsözünk. A legvégén a torta külsejét is megkentjük, mandulaforgáccsal és gyümölcsökkel díszítjük. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Bonyolultnak tűnő, de mégis egyszerű és mindig sikert arató torta. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Mandolina